Αναβάλλεται προσωρινά η κυκλοφορία του Samsung Tizen

Αναβάλλεται προσωρινά η κυκλοφορία του Samsung Tizen

Το πρώτο smartphone της Samsung χωρίς λειτουργικό Android θα έβγαινε στη ρωσική αγορά το γ’ τρίμηνο του 2014.

Ένα ακόμη «χτύπημα» στην προσπάθειά της να απεμπλακεί από το περιβάλλον της Google δέχτηκε η Samsung, καθώς όπως ανακοίνωσε θα καθυστερήσει η κυκλοφορία του Tizen· του πρώτου κινητού της κορεατικής εταιρείας χωρίς λειτουργικό Android.

Η απογοητευτική αυτή είδηση ήρθε μετά τη νέα πρόκληση της Apple μετά τις φήμες για τα δύο της νέα iPhone με μεγαλύτερες οθόνες, αλλά και την αυξανόμενη διείσδυση των κινεζικών Huawei, ZTE και Xiaomi στο χώρο των smartphones.

Το Tizen αναμενόταν να κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στη Ρωσία μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2014, όμως η Samsung ανακοίνωσε ότι αυτό θα καθυστερήσει καθώς απαιτείται περισσότερος χρόνος για «περαιτέρω ενίσχυση του οικοσυστήματος του».

Οι ανησυχία αυτή δημιουργήθηκε έπειτα κι από τις ενστάσεις μεγάλων παρόχων δικτύου, όπως τις NTT, DoCoMo και τη γαλλική Orange SA, οι οποίοι αποσύρθηκαν από τις καμπάνιες προώθησης του Tizen.

Η Samsung έχει ήδη κυκλοφορήσει smartwatch και κάμερες με το λειτουργικό του Tizen, όμως φαίνεται να αναζητά απελπισμένα μια διέξοδο για τα smartphones της ούτως ώστε να εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο στα πιο δυναμικά της προϊόντα. Η παρούσα συμφωνία της με την Google δεν της επιτρέπει καμία αλλαγή στο οικοσύστημα του Android, παρά μόνο κάποιες αισθητικές παρεμβάσεις.

Διαβάστε ακόμη:

To μεγαλύτερο Android smartphone στον κόσμο

Η ώρα για το πρώτο Samsung κινητό χωρίς Android έφτασε

Android apps που αξίζει να εγκαταστήσετε