Ανένδοτος ο Μητσοτάκης στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ

Ανένδοτος ο Μητσοτάκης στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Κ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

Εθνική επανεκκίνηση μέσα από πολιτική αλλαγή και καμία συναίνεση με το ΣΥΡΙΖΑ.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Η «εθνική επανεκκίνηση» είναι το νέο σύνθημα που έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντάσσοντας σ’ αυτό το πλαίσιο τόσο το αίτημά του για εκλογές και «πολιτική αλλαγή» όσο και την εν γένει αντιπολιτευτική του γραμμή για καταψήφιση των μέτρων και άρνησης κάθε μορφής συναίνεσης και συνεννόησης της ΝΔ προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στο Μοσχάτο βλέπουν εκ του πονηρού τα σενάρια των τελευταίων ημερών και δείχνουν ακόμη και κυβερνητικό δάκτυλο στο εξωτερικό προκειμένου να αποσπάσουν την έξωθεν βοήθεια μπροστά στις δυσκολίες που έχει το Μαξίμου, όπως εκτιμούν γαλάζιες πηγές, να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμηνύουν ότι θα επιμείνουν μέχρι τέλους στη γραμμή της καταψήφισης τυχόν συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ωστόσο διαβεβαιώνουν την ίδια στιγμή ότι ως κυβέρνηση η ΝΔ θα σεβαστεί τις συμφωνίες της χώρας.

Παράλληλα προσθέτουν ότι μια αξιόπιστη κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει συμφωνίες που καθηλώνουν τη χώρα να «σέρνεται», όπως λέει συχνά πυκνά το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θεωρούν αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης τόσο το κόστος των μέτρων όσο και την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για ανάγκη «εθνικής επανεκκίνησης» μέσα από πολιτική αλλαγή βάζοντας μάλιστα και την παράμετρο ότι αυτό κρατάει την Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης τώρα που έχει όχι μόνο ανοίξει η συζήτηση αλλά αποτελεί μια πραγματικότητα η Ευρώπη των «πολλών ταχυτήτων».

Μάλιστα αυτό το μήνυμα θα θελήσει να στείλει εκ νέου ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την παρουσία του στη σύνοδο του ΕΛΚ στις επόμενες μέρες και στις επαφές που θα έχει με Ευρωπαίους ηγέτες στη Μάλτα. Αυτές οι επαφές θα είναι και ένα κρας τεστ για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά και το αν υπάρχει κοινή στάση με το ΔΝΤ σε ότι αφορά την παροχή συγκεκριμένων δεσμεύσεων από τη ΝΔ για πιστή τήρηση των μνημονιακών συμφωνιών που λαμβάνουν χώρα με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: news247.gr