«Ανοίγεται» στην Εύβοια ο Μασούτης

«Ανοίγεται» στην Εύβοια ο Μασούτης

Με τέσσερα νέα καταστήματα ξεκίνησε τη διείσδυσή της στη νότια Ελλάδα η κορυφαία βορειοελλαδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ. 

Στη νότια Ελλάδα πραγματοποιεί διείσδυση ο όμιλος Μασούτη, ανοίγοντας σήμερα ταυτόχρονα τέσσερα καινούρια καταστήματα, τα οποία βρίσκονται όλα στην Εύβοια, φτάνοντας έτσι στις παρυφές της πρωτεύουσας. Τα τρία νέα καταστήματα βρίσκονται στη Xαλκίδα και το ένα στο Αλιβέρι, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην Εύβοια η Μασούτης δεν είχε μέχρι στιγμής παρουσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, ήδη είναι προγραμματισμένη και η επέκτασή του στη Λαμία με σημείο πώλησης, το οποίο επίσης θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στις επόμενες μέρες. Για να γίνει πράξη και το ενδεχόμενο επέκτασης στην Αττική, θα χρειαστεί να εντοπιστεί κατάλληλη μικρομεσαίου μεγέθους αλυσίδα σούπερ μάρκετ (με 30-40 σημεία), την οποία δυνητικά θα μπορούσε να εξαγοράσει η Μασούτης, εφόσον προέκυπτε συμφωνία και στο τίμημα.

Το ζήτημα της μη ύπαρξης αποθηκευτικής εγκατάστασης της «Μασούτης» στην πρωτεύουσα θα μπορούσε να επιλυθεί, είτε με την αξιοποίηση των σιδηροδρομικών μεταφορών, είτε με την ενοικίαση σχετικής εγκατάστασης στην περιοχή της πρωτεύουσας. Συνολικά, φέτος η αλυσίδα θα διαθέσει για καινούρια καταστήματα περίπου 10 εκατ. ευρώ και εκτός από τα πέντε προαναφερθέντα σημεία, θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 ακόμη ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στα Κουφάλια.

Όσο αφορά στα οικονομικά μεγέθη της «Μασούτης», ο τζίρος της πέρσι έφτασε τα 739,5 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 0,75%, σε σχέση με το 2012, ενώ σημαντική ήταν και η κερδοφορία της εταιρείας το 2013, καθώς κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Να σημειωθεί ότι η Μασούτης διαθέτει 243 καταστήματα, από τα οποία 224 είναι σούπερ μάρκετ και 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry.

Διαβάστε περισσότερα: 

«Κατεβαίνει» στην κεντρική Ελλάδα ο Μασούτης