Ανοίγει στο κοινό η πρώτη σήραγγα του Έλον Μασκ

Ανοίγει στο κοινό η πρώτη σήραγγα του Έλον Μασκ

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι «το να γίνουμε καλοί στη διάνοιξη σηράγγων, θα μας βοηθήσει πολύ και στον Άρη».

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι η πρώτη σήραγγα που κατασκευάστηκε από την Boring Company έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, και θα ανοίξει στο κοινό στις 10 Δεκεμβρίου. Η σήραγγα, η οποία βρίσκεται κάτω από το προάστιο του Λος Άντζελες, Χόθορν, προέρχεται από μια έκταση γης που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία της SpaceX, και εκτείνεται σε περίπου 3 χλμ., κάτω από τους δρόμους της πόλης. Αρχικά θεωρήθηκε ως μια δοκιμαστική σήραγγα, αλλά όπως δήλωσε ο Μασκ την Κυριακή στο Twitter, θα είναι σύντομα έτοιμη για χρήση από το επιβατικό κοινό.

Το 2016 ο Μασκ είχε ιδρύσει την The Boring Company, μια επιχείρηση κατασκευής υποδομών, η οποία μέχρι το 2017 είχε συμφωνήσει με τις αρχές του Λος Άντζελες να κατασκευάσει ένα τούνελ από το Χόθορν έως το Ουέστγουντ. Η Boring Company προσπαθεί να αποδείξει ότι τα γρήγορα ταξίδια για το κοινό δεν ανήκουν μόνο στη φαντασία, αλλά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα σήμερα. Οι σήραγγες προτάθηκαν και δοκιμάστηκαν από την εταιρεία, και είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρομαγνητικές ακάτους που μεταφέρουν τους επιβάτες σε ταχύτητες μέχρι και 241,4 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο Μασκ δήλωσε ότι στόχος της Boring Company είναι να κάνει το υπόγειο δίκτυο οικονομικά εφικτό, αυξάνοντας την ταχύτητα διάνοιξης. Επίσης δήλωσε ότι «το να γίνουμε καλοί στη διάνοιξη σηράγγων, θα μας βοηθήσει πολύ και στον Άρη». Ας ελπίσουμε ότι ο Μασκ θα καταφέρει να κρατήσει τουλάχιστον μια από τις υποσχέσεις του: Να προσφέρει στο κοινό δωρεάν μετακινήσεις στη σήραγγα Χόθορν στις 11 Δεκεμβρίου.