Ανοίγει ξενοδοχείο «Αριστοτέλης Ωνάσης» στον Σκορπιό

Ανοίγει ξενοδοχείο «Αριστοτέλης Ωνάσης» στον Σκορπιό

Ποιο είναι το επενδυτικό σχέδιο της οικογένειας Ριμπολόβλεφ για το νησί.

Τη θετική έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων έλαβε το επενδυτικό σχέδιο της οικογένειας Ριμπολόβλεφ για το νησί του Σκορπιού.

Μετά την απόφαση αυτή, ο Σκορπιός του Ωνάση θα αλλάξει όψη και θα μετατραπεί σε ένα μοναδικό ξενοδοχειακό συγκρότημα, με 20 βίλες εμβαδού από 500 έως 1.200 τ.μ., σπα, προπονητικό κέντρο και εστιατόρια.

Για να το πετύχει αυτό, η οικογένεια Ριμπολόβλεφ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί επιπλέον 1.600 τ.μ. από τα συνολικά 20.000 τ.μ. που της επιτρέπουν οι όροι δόμησης, την ώρα που σήμερα οι στεγασμένες επιφάνειες καταλαμβάνουν επιφάνεια μόλις 4.000 τ.μ.

Όπως αναφέρεται από την Επιτροπή, το επενδυτικό σχέδιο ήπιας ανάπτυξης, τουριστικών υποδομών VIP Club για την προσέλκυση και φιλοξενία επισκεπτών υψηλού επιπέδου στη νήσο Σκορπιό της εταιρείας ΜΥΚΗΝΑΙ Α.Ε. έχει συνολικό ύψος 120.000.000 ευρώ.

«Το επενδυτικό κλίμα στην χώρα έχει αλλάξει και αυτό πλέον αποτυπώνεται στις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται καθημερινά. Τόσο στρατηγικοί επενδυτές, όσο και μικρομεσαίες επιχειρήσεις επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου.