Άνοιγμα της ελληνικής SARMED στη Σαουδική Αραβία

Άνοιγμα της ελληνικής SARMED στη Σαουδική Αραβία

Η εταιρεία logistics αυτοκινήτων προχώρησε σε συμφωνία με τον επιχειρηματικό όμιλο Marei Bin Mahfouz Group.

Βαλίτσες για τη Σαουδική Αραβία ετοιμάζει η ελληνικών συμφερόντων SARMED σε μια προσπάθεια εδραίωσης της παρουσίας της στην παγκόσμια αγορά. Η εταιρεία η οποία κατέχει στη χώρα μας τη μερίδα του λέοντος στον κλάδο των logistics αυτοκινήτων, με ποσοστό 53%, προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή συμφωνίας για τη δημιουργία κοινοπραξίας στη Σαουδική Αραβία.

Ειδικότερα, υπέγραψε Joint Venture Agreement με το Σαουδαραβικό επιχειρηματικό όμιλο Marei Bin Mahfouz Group, διασφαλίζοντας μια καλή «επιχειρηματική συμμαχία» σε μια περιοχή που η οικονομική κρίση δεν τολμά να αγγίξει.

Αντικείμενο της συμφωνίας, για την υπογραφή της οποίας χρειάστηκαν πολύμηνες επαφές,  είναι η από κοινού ίδρυση εταιρείας παροχής υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας. Σε αυτή τη φάση Έλληνες και Σαουδάραβες έχουν επιφορτιστεί με την έρευνα της τοπικής αγοράς ώστε να εκπονηθεί ένα πλήρες επιχειρηματικό πλάνο που θα φέρει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.

Πρώτος σταθμός αναμένεται να είναι η Τζέντα ενώ στα σχέδια της διοίκησης της SARMED είναι η σταδιακή επέκταση και στις υπόλοιπες χώρες της Αραβικής χερσονήσου. Η επιλογή της Τζέντα δεν είναι τυχαία καθώς η γεωγραφική της θέση και το γεγονός ότι διαθέτει το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της χώρας θα δώσουν μια ώθηση στην νέα επιχειρηματική δραστηριότητα της SARMED.

Η επεκτατική πολιτική που εφαρμόζει η ελληνική εταιρεία logistics στο εξωτερικό έχει υιοθετηθεί και για την εγχώρια αγορά με την διαρκή διεύρυνση του υφιστάμενου πελατολογίου το οποίο περιλαμβάνει εδώ και αρκετές δεκαετίες μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες, πολυεθνικές και μη,  που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Πρόσφατα, προχώρησε σε διεύρυνση της συνεργασίας της με τη LIDL αναλαμβάνοντας την αποθήκευση των προϊόντων «βαθιάς κατάψυξης» της γερμανικής πολυεθνικής για την Αττική, καθώς και μεταφορές και τροφοδοσίες της κεντρικής της αποθήκης. Κίνηση ματ έγινε και στον κλάδο των καλλυντικών αφού η SARMED ανέλαβε το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας ΟΙΚΟΣ.

Σημειώνεται πως η SARMED είναι από τις ελληνικές εταιρείες που στηρίζουν την εγχώρια οικονομία.  Απασχολεί περί τους 200 εργαζόμενους, διαχειρίζεται πάνω από 140.000 τ.μ. ιδιόκτητων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων και καταγράφει ανοδική πορεία.

Ο τζίρος της το 2013 ανήλθε στα 13,08 εκατ. ευρώ από 11,764 εκατ. ευρώ το 2012 ενώ τα κέρδη προ φόρων ήταν 1,287 εκατ. ευρώ έναντι 1,246 εκατ. ευρώ.

Όπως είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό στο FortuneGreece.com o Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της SARMED, Γιάννης Σαραντίτης, η αυξητική τάση των οικονομικών μεγεθών θα συνεχιστεί και την τρέχουσα χρονιά.

Στα άμεσα πλάνα της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται η ανάπτυξη του δικτύου με περιφερειακά hubs σε κομβικές πόλεις της Ελλάδας, η ανάπτυξη του μεταφορικού στόλου και δικτύου, κυρίως μέσω συνεργασιών, η συνεχής αναβάθμιση των υποδομών και η επένδυση σε καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που αυξάνουν την παραγωγικότητα.