Ανησυχία για το μέλλον του εγχώριου κατασκευαστικού κλάδου από τους εκπροσώπους του

Ανησυχία για το μέλλον του εγχώριου κατασκευαστικού κλάδου από τους εκπροσώπους του

«Η Εθνική Ελλάδας των κατασκευών δεν θα έχει Έλληνες παίκτες, αλλά μεταγραφές από το εξωτερικό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΚΤΩΡ.

Την ανησυχία τους για το μέλλον του εγχώριου κατασκευαστικού κλάδου εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των τριών «μεγάλων» κατασκευαστικών εταιρειών, ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, J&P ABAΞ, στις τοποθετήσεις τους στο 2ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, που συνδιοργανώνουν οι ιστοσελίδες www.ypodomes.com και www.metaforespress.gr.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΑΚΤΩΡ Δημήτρης Κούτρας, κατέδειξε τον κίνδυνο του αφελληνισμού του κατασκευαστικού κλάδου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Εθνική Ελλάδας των κατασκευών δεν θα έχει Έλληνες παίκτες, αλλά μεταγραφές από το εξωτερικό».

«Αυτό που γίνεται πλέον καθήκον για όλους εμάς τους εμπλεκόμενους απέναντι στην χώρα μας και τον εαυτό μας, είναι να μεγαλώνουμε ολοένα και περισσότερο την συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό τουλάχιστον γίγνεσθαι των κατασκευών», ανέφερε ο κ. Κούτρας και συμπλήρωσε: «Για να γίνει αυτό με τα μεγαθήρια των χωρών και των εταιρειών που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να μεγαλώνουμε και εμείς το μέγεθος των εταιρειών μας. Και αυτό, το προσπαθούμε, ξεπερνώντας χιλιάδες εμπόδια μικρά και μεγάλα που μπαίνουν μπροστά μας, και δεν εννοώ βέβαια τον ανταγωνισμού, που έτσι και αλλιώς εκεί κολυμπάμε, αλλά και από τις “φιλικές” δυνάμεις που έπρεπε να έχουν και αυτές κατά τη γνώμη μου, το ίδιο καθήκον με εμάς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ