Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου – Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ιστορική επέτειο

Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου – Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ιστορική επέτειο
Πανό αναρτημένα στα κάγκελα λίγο πριν την συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων έξω από το πολυτεχνείο λόγο του ότι το κτίριο βρίσκεται υπό κατάληψη από ομάδες αντιεξουσιαστών με αφορμή τον εορτασμό του τριημέρου για τα γεγονότα της 17 Νοέμβρη 1974, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ

«Το νόημα της Ελευθερίας είναι ευθέως αντίθετο προς κάθε μορφής ενέργεια και συμπεριφορά που παραβιάζει καταφώρως το Σύνταγμα», τονίζει ο Π. Παυλόπουλος.

Άνοιξαν πριν από λίγο οι πύλες του Πολυτεχνείου το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, μετά από παρέμβαση φοιτητικών συλλόγων. Αυτήν την ώρα οι καταληψίες έχουν περιοριστεί σε ένα κτίριο του ΕΜΠ. Νωρίτερα, εκατοντάδες φοιτητές είχαν πραγματοποιήσει πορεία προς το Πολυτεχνείο, προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες του Ιδρύματος για τον εορτασμό της 44ης επετείου της εξέγερσης.

Μήνυμα για την ιστορική επέτειο έστειλε σήμερα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας πως «το νόημα της Ελευθερίας είναι ευθέως αντίθετο προς κάθε μορφής ενέργεια και συμπεριφορά, που παραβιάζει καταφώρως το Σύνταγμα και θέτει αυθαίρετους φραγμούς στην ακώλυτη άσκηση των συνταγματικώς κατοχυρωμένων Δικαιωμάτων των μελών του Κοινωνικού Συνόλου».

Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ακόμη ότι η επέτειος αυτή αποτελεί πηγή άντλησης διδαγμάτων για την θεμελιώδη αξία της Ελευθερίας, ως μέσου υπεράσπισης τόσο της αξίας του Ανθρώπου όσο και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει:

«Η Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, Επέτειος μνήμης των Αγωνιστών και ιδίως των θυμάτων που έπεσαν υπέρ της Δημοκρατίας, αποτελεί ταυτοχρόνως – κυρίως δε κατά την σημερινή συγκυρία – πηγή άντλησης διδαγμάτων και για την θεμελιώδη αξία της Ελευθερίας, ως μέσου υπεράσπισης τόσο της αξίας του Ανθρώπου όσο και αυτού τούτου του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Υπ’αυτό το πνεύμα, το νόημα της Ελευθερίας είναι ευθέως αντίθετο προς κάθε μορφής ενέργεια και συμπεριφορά, που παραβιάζει καταφώρως το Σύνταγμα και θέτει αυθαίρετους φραγμούς στην ακώλυτη άσκηση των συνταγματικώς κατοχυρωμένων Δικαιωμάτων των μελών του Κοινωνικού Συνόλου».