Άνω των 70 εκατ. ευρώ για ένατη χρονιά ο κύκλος εργασιών της Barilla Hellas

Άνω των 70 εκατ. ευρώ για ένατη χρονιά ο κύκλος εργασιών της Barilla Hellas

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα για το 2016 η εταιρεία βρέθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά.

 

Σταθεροποίηση του κύκλου εργασιών στην Ελλάδα, άνω των 70 εκατ. ευρώ, για ένατη χρονιά, παρουσίασε η Barilla Hellas το 2016.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας παρέμεινε περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, φτάνοντας τα 71,7 εκατ. ευρώ το 2016 έναντι 72,9 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 6,2 εκατ. ευρώ από 4,4 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αυτά τα θετικά αποτελέσματα είναι αποτέλεσμα της άριστης λειτουργίας της εταιρείας, που έχει επιτευχθεί μέσα από την πλήρη καθετοποίηση της δραστηριότητάς της, τις συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και την ανάπτυξη νέων κατηγοριών προϊόντων.

Το 2016, η Barilla Hellas διατήρησε την ηγετική θέση της στην ελληνική αγορά, με μερίδιο που ξεπερνάει το 42% (πηγή IRI) ενώ παράλληλα, στην καρδιά της κρίσης, κατάφερε να σταθεροποιήσει τις πωλήσεις της, για ένατη συνεχή χρονιά, σε επίπεδα μεγαλύτερα των 70 εκατ. ευρώ.

Εκτός Ελλάδας, η ανοδική πορεία της συνεχίστηκε και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που έχει στην ευθύνη της η Barilla Hellas. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 140,0 εκατ. ευρώ έναντι 128,0 εκατ. ευρώ το 2015, αποδεικνύοντας ότι η Barilla Hellas αναπτύσσεται και διευρύνει την παρουσία της, ενισχύοντας διαρκώς τον εξωστρεφή προσανατολισμό της και τη διεθνοποίηση των εργασιών της.

Διαθέτοντας ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση με μηδενικό δανεισμό και ιδία κεφάλαια που ξεπερνούν τα 45 εκατ. ευρώ, η Barilla Hellas συνεχίζει με συνέπεια και συνέχεια τις επενδύσεις της στην Ελλάδα, υλοποιώντας το πρόγραμμά της με ιδία μέσα. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ήδη ξεκινήσει η εκτέλεση νέου επενδυτικού προγράμματος, τριετούς διάρκειας και ύψους 5 εκατ. ευρώ, το οποίο στοχεύει στην αύξηση της δυναμικότητας των εγκαταστάσεών της και στον εμπλουτισμό της παραγωγικής της δυνατότητας με νέες προϊοντικές σειρές.

Με αφορμή τα αποτελέσματα του 2016, ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas, δήλωσε: «Έχουμε θέσει σταθερές και γερές βάσεις, οι οποίες έχουν οικοδομηθεί πάνω στην εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και την αμοιβαία υποστήριξη που διαχρονικά χαρακτηρίζουν τη σχέση μας με τους καλλιεργητές, τους καταναλωτές και τους εμπορικούς μας συνεργάτες. Έχουμε καταρτίσει και υλοποιούμε μακροπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο, που δίνει στην Ελλάδα κεντρικό ρόλο σε ξένες αγορές που εντάσσονται και λειτουργούν κάτω από τη διοικητική μας εποπτεία. Είμαστε περήφανοι που η Barilla Hellas παράγει υπεραξία και που αυτή η ελληνική υπεραξία εξάγεται».