Ανθοσυνθέσεις που… μπορούν να φορεθούν

Ανθοσυνθέσεις που… μπορούν να φορεθούν

Η σειρά συνθέσεων «#FlorarTeteATete» εστιάζει κάθε φορά σε ένα, το πολύ δύο λουλούδια.

Ο Τζόσουα Γουέρμπερ (Joshua Werber) σχεδιάζει ανθοσυνθέσεις για διακόσμηση και πρόσφατα επεκτάθηκε και στις  ανθοσυνθέσεις ως ένα «fashion statement».

Χρησιμοποιώντας το φυσικό σχήμα του άνθους και τα χρώματά του και τις γωνίες που αυτό παίρνει, ο Τζόσουα φιλοτεχνεί γλυπτά που φοριούνται. Και μετά καταγράφει το αποτέλεσμα, τραβώντας selfies.

Για όλα αυτά, μίλησε στο Colossal. «Η σειρά “#FlorarTeteATete”, αρχικά, προοριζόταν να είναι μια εβδομαδιαία άσκηση ενός καλλιτέχνη. Στόχος ήταν να έχω κίνητρο να δημιουργήσω “κάτι”, ακόμη κι αν δεν υπήρχε συγκεκριμένη έμπνευση» εξήγησε. «Απλά και μόνο δημιουργώντας, τα υλικά που είχα στα χέρια μου άρχισαν να υπαγορεύουν το τελικό αποτέλεσμα και ή ίδια η πράξη της δημιουργίας ήταν συναρπαστική» πρόσθεσε.

Same same but different. @pixelfleur #FloralTeteATete

A post shared by Joshua Werber (@joshuawerber) on

Αν και μοιράζεται από το 2014 στον λογαριασμό του στο Instagram τις εβδομαδιαίες δημιουργίες του, τον τελευταίο καιρό οι followers του αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς. Είναι εξαιρετικός στις ανθοσυνθέσεις, και αυτό το πιστοποιούν οι πρόσφατες συνεργασίες του με τον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης και του Βοτανικούς Κήπους του Μπρούκλιν. Οι selfies του όμως, στις οποίες φορά ο ίδιος ανθοσυνθέσεις του είναι απολαυστικές.

Φωτογραφία: Instagram

Δείτε ακόμη: Η «Εμμονή με τα λουλούδια» κατακλύζει τη Μελβούρνη