Αντιμέτωπη με διαγραφή από το Χρηματιστήριο του Τόκιο η Toshiba

Αντιμέτωπη με διαγραφή από το Χρηματιστήριο του Τόκιο η Toshiba

Η ιαπωνική εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη διαγραφή λόγω καθυστέρησης ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Η ιαπωνική Toshiba θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει την διαγραφή της από το Χρηματιστήριο του Τόκιο (TSE), δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, αφού η εταιρία ανακοίνωσε καθυστερημένα τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου χωρίς την έγκριση των ελεγκτών.

«Η απόφαση για την όποια διαγραφή εναπόκειται στο χρηματιστήριο», δήλωσε ο Σατόσι Τσουνακάουα σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την αποφύγουμε».

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το τρίμηνο έως τα τέλη Δεκεμβρίου συνοδεύεται από δήλωση αποποίησης ευθύνης από την ελεγκτική εταιρία PricewaterhouseCoopers (PwC) Aarata LLC, αναφέροντας ότι δεν ήταν σε θέση να σχηματίσει γνώμη για τα αποτελέσματα.

Αυτή η αποποίηση ευθύνης είναι ένα από τα πολλά κριτήρια που το TSE μπορεί να χρησιμοποιήσει για να διαγράψει εταιρίες από το χρηματιστήριο. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου κίνηση για μια μεγάλη ιαπωνική εταιρία και ρίχνει πλέον το βάρος στο χρηματιστήριο του Τόκιο, που πρέπει πλέον να εξετάσει τα υπέρ και τα κατά της διαγραφής της Toshiba.

Η Toshiba βρίσκεται σε καθεστώς εποπτείας από τα μέσα Μαρτίου καθώς δεν κατάφερε να περιορίσει τις ανησυχίες για τους εσωτερικούς της ελέγχους ενάμισι χρόνο μετά το λογιστικό σκάνδαλο του 2015. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για το πότε το χρηματιστήριο θα λάβει την απόφαση αυτή.