Απάντηση Κορκίδη στο ΥΠΟΙΚ για τον ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ

Απάντηση Κορκίδη στο ΥΠΟΙΚ για τον ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ

Το υπουργείο Οικονομικών είχε προχωρήσει στη διάψευση των δημοσιευμάτων περί επιβολής ενιαίου ΦΠΑ.

Το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του, διαψεύδει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σχέδιο καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, περί σχεδίου καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ και κατάργησης των μειωμένων φορολογικών συντελεστών το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι: «Τα όσα λέγονται και γράφονται περί καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή και κατάργησης μειωμένων φορολογικών συντελεστών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το υπουργείο Οικονομικών δεν επεξεργάζεται σχέδιο για επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, ούτε για κατάργηση των εξαιρέσεων που ισχύουν σήμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης αναφέρει σε δήλωσή του τα εξής: «…Χαίρομαι που ο ίδιος ο Υπουργός διαψεύδει τα “σενάρια” ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ με κατάργηση των εξαιρέσεων, όπου αντιθέτως διατύπωσε πολλές επιφυλάξεις με τις οποίες συμφώνησα απόλυτα μαζί του. Σε ασκήσεις επί χάρτου τα σενάρια ενιαίου ΦΠΑ 18-19% είναι βέβαιο ότι δεν συμφέρουν τον Έλληνα φορολογούμενο, λόγω μειωμένου συντελεστή στα είδη πρώτης ανάγκης, πολλών υπηρεσιών και λόγω του θαλάσσιου μεταφορικού ισοδύναμου της νησιωτικής Ελλάδας.

»Η συγκεκριμένη πρόταση της ΕΣΕΕ είναι: Διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ 13% στην εστίαση και επέκταση της εφαρμογής του στην οικοδομή τα εισιτήρια της Ακτοπλοΐας. Ως εκ τούτου ούτε πρότεινα, ούτε αποκάλυψα κάτι…».

Διαβάστε ακόμη: To υπουργείο Οικονομικών «αδειάζει» τον Κορκίδη