Απάντηση Σαμαρά στον Τσίπρα για τα Σκόπια και τις αποφάσεις του 1992

Απάντηση Σαμαρά στον Τσίπρα για τα Σκόπια και τις αποφάσεις του 1992

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν άφησε αναπάντητες τις αναφορές για τις διαπραγματεύσεις πριν από 25 χρόνια.

Άμεση απάντηση σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον ρόλο του στην υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε την εξής δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το να λέει αυτά ο κ. Τσίπρας είναι τίτλος τιμής για εμένα».

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τότε, ως ΥΠΕΞ, ο κ. Σαμαράς “προτίμησε να οικοδομήσει τη προσωπική πολιτική του καριέρα, παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, όπως όριζε το εθνικό συμφέρον”. Πρόσθεσε ότι όμως και σήμερα “υπάρχουν πάλι κάποιοι συνεχιστές αυτής της παράδοσης του κ. Σαμαρά, αρκετοί εξ αυτών στη ΝΔ, που προσπαθούν, χωρίς επιχειρήματα να αγγίξουν ευαίσθητες χορδές, σηκώνοντας το λάβαρο της πατριδοκαπηλίας”.

Στρέφοντας τα βέλη του και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε για τον αρχηγό της ΝΔ ότι “δεν τον αφορά αν η χώρα θα απελευθερωθεί από τα βάρη που της φόρτωσε η παράταξή του και ο κος Σαμαράς το 1992, αλλά το μόνο που τον νοιάζει είναι συγκρατήσει την ακροδεξιά του πτέρυγα και να παίξει παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης”.