Απευθείας πληρωμές μέσω Amazon

Απευθείας πληρωμές μέσω Amazon

Η εταιρεία λανσάρει την υπηρεσία άμεσης πληρωμής αποκλειστικά από τη δική της πλατφόρμα, «κοντράροντας» στα ίσια την Paypal.

«Κρύος ιδρώτας» πρέπει να έλουσε τους ανθρώπους της PayPal, όταν διαπίστωσαν ότι οι 215 εκατομμύρια χρήστες του Amazon θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να μπουν στον λογαριασμό τους και να πληρώσουν απευθείας μέσω της διάσημης πλατφόρμας αγορών χωρίς «μεσάζοντες».

Με τη νέα αυτή υπηρεσία, οι πωλητές μπορούν να καλέσουν τους πελάτες τους να πληρώσουν απευθείας από τον Amazon λογαριασμό τους δίχως διαμεσολάβηση (βλ. PayPal).

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες πάνω στο e-commerce, όταν φτάνει η ώρα της πληρωμής οι περισσότεροι από τους πελάτες δυσανασχετούν, μιας και το 50% προτιμά να φτιάχνει επί τόπου όταν ψωνίζει τον λογαριασμό του, ενώ το 86% εξ αυτών εκνευρίζεται όταν τους ζητούν ξανά και ξανά να περάσουν τα στοιχεία τους.

Διαβάστε ακόμη: Ο CEO που δεν θέλει να τον συγκρίνουν με τον Στιβ Τζομπς

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, τα αποτελέσματα των ερευνών καταδεικνύουν ότι οι αγοραστές προτιμούν να κανονίζουν όλες τις πληρωμές τους απευθείας από την διαδικτυακή πλατφόρμα που ψωνίζουν.

Το 2012 η αξία των αγορών μέσω της Amazon ξεπέρασε συνολικά τα 61 δισεκατομμύρια δολάρια. Γι’ αυτό και η επιλογή να «μπεις στον λογαριασμό σου για να πληρώσεις» αποβλέπει στον άμεσο έλεγχο ενός μεριδίου την κίνησης αυτών των τεράστιων ποσών.

Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις δικές της υπηρεσίες, η PayPal ξόδεψε πρόσφατα 800 εκατ. δολάρια για την αγορά της πλατφόρμας της εταιρείας Braintree. Έτσι λοιπόν, η κίνηση της Amazon μαρτυρά ότι η «μάχη» στον τομέα των πληρωμών των διαδικτυακών αγορών έχει ήδη ξεσπάσει και το δέλεαρ είναι τεράστιο.