Aπίστευτο sell off για το Facebook: Σημείωσε τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία της αγοράς μετοχών

Aπίστευτο sell off για το Facebook: Σημείωσε τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία της αγοράς μετοχών
epa06662252 CEO of Facebook Mark Zuckerberg testifies before the House Energy and Commerce Committee hearing on 'Facebook: Transparency and Use of Consumer Data' on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 11 April 2018. Zuckerberg is testifying before the second of two Congressional hearings this week regarding Facebook allowing third-party applications to collect the data of its users without their permission and for the company's response to Russian interference in the 2016 US presidential election. EPA/SHAWN THEW

Μόνο ο Μark Zuckerberg έχασε περίπου 16 δισ. δολάρια από τη λογιστική του περιουσία σε ένα απόγευμα. 

Πτώση 19% σημείωσαν οι μετοχές του Facebook την Πέμπτη, αφού οι αναλυτές προειδοποίησαν ότι η αύξηση των εσόδων θα επιβραδυνθεί καθώς η εταιρεία εστιάζει στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.

Το sell off εξαφάνισε περίπου 119 δισ. δολάρια σε όρους αξίας αγοράς, η μεγαλύτερη απώλεια σε μια μέρα για εταιρεία που είναι στο χρηματιστήριο που έχει σημειωθεί ποτέ, όπως σημειώνει το Reuters.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Μark Zuckerberg, έχασε περίπου 16 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes, που μετράει την περιουσία των πιο πλούσιων του πλανήτη. Η απώλεια αυτή τον έριξε από την τέταρτη στην έκτη θέση με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου.

Όπως δήλωσε κατά την τηλεδιάσκεψη, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο CFO του Facebook, David Wehner, η επιβράδυνση αναμένεται να συνεχιστεί. “Οι ρυθμοί ανάπτυξης των εσόδων αναμένεται να συνεχίσουν να επιβραδύνονται στο δεύτερο μισό του έτους και εκτιμούμε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα υποχωρήσει σε μονοψήφιο ποσοστό σε σχέση με προηγούμενα τρίμηνα”. Επίσης, ανέφερε ότι αναμένεται αύξηση των δαπανών κατά 50-60% σε σχέση με πέρυσι.

Τα αποτελέσματα της Facebook για το β’ τρίμηνο ήταν η πρώτη ένδειξη πως ο νέος νόμος στην Ευρώπηγια τα προσωπικά δεδομένα και η σειρά των σκανδάλων με την Cambridge Analytica και άλλους app developers έπληξαν τις δραστηριότητες της εταιρείας όπως αναφέρει το Reuters

H προηγούμενη χειρότερη επίδοση σε μια μέρα για τη Facebook ήταν η 27η Ιουλίου του 2012, όταν η μετοχή έχασε 11,7%. Τότε οι επενδυτές δεν είχαν πειστεί ότι μπορεί η εταιρεία να πουλήσει διαφήμιση σε κινητά…Σήμερα τα έσοδα από mobile αντιπροσωπεύουν το 91% των διαφημιστικών εσόδων της Facebook.