APIVITA: 35 χρόνια φυσικά αποτελεσματικά & ολιστικά

APIVITA: 35 χρόνια φυσικά αποτελεσματικά & ολιστικά

Η APIVITA μοιράζεται τη γνώση και την εμπειρία και διοργανώνει σεμινάρια, μαθήματα, workshops αλλά και τα green talks.

Special Advertising Section

Όλα ξεκίνησαν πριν 35 χρόνια σε ένα φαρμακείο στην Αθήνα. τέσσερις δεκαετίες μετά, η APIVITA συνεχίζει να δημιουργεί ξεχωριστά προϊόντα και μοναδικές καινοτομίες, να μπολιάζει την Ελληνική κοινωνία με οικολογικά μηνύματα, να μεταφέρει την ελληνική κουλτούρα και τρόπο ζωής και να «Επικονιάζει» την ελληνική επιχειρηματικότητα με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη. Το όραμα της Apivita einai να γίνει μια ηγετική πράσινη καινοτόμος επιχείρηση στην παγκόσμια αγορά της φυσικής ομορφιάς, με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στη φύση και στην κοινωνία.

Ο Αϊνστάιν έχει πει πως «όταν πάψουν να υπάρχουν οι μέλισσες το πολύ σε τέσσερα χρόνια θα κινδυνεύει άμεσα η βιοποικιλότητα του πλανήτη». Η Apivita (της οποίας το όνομα προέρχεται από τις λέξεις Apis –σημαίνει μέλισσα και Vita- σημαίνει ζωή στα λατινικά) δημιουργήθηκε το 1972 από δυο νέους φαρμακοποιούς, τον Νίκο και τη Νίκη Κουτσιανά που εμπνεύστηκαν από την κοινωνία της μέλισσας, τη μαγεία της ελληνικής φύσης και την ολιστική προσέγγιση του Ιπποκράτη για την υγεία, την ομορφιά και την ευεξία. Μια εταιρία με ισχυρή φιλοσοφία, αξίες, κοινωνική υπευθυνότητα, παράδοση και καινοτομία, 35 χρόνια μετά είναι πολύ περισσότερο από ένα brand ομορφιάς. Είναι τρόπος ζωής.

230 εργαζόμενοι στην Ελλάδα και πάνω από 100 εργαζομένοι παγκοσμίως, πάνω από 2000 προμηθευτές, πάνω από 50 συνεργάτες μελισσοκόμοι και καλλιεργητές, πάνω από 100 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ερευνητές και 70 ακαδημαϊκοι φορείς από 21 διαφορετικές χώρες, πάνω από 5000 συνεργάτες φαρμακοποιοί, πάνω από 15 αντιπρόσωποι σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο. Όλοι να συνεργάζονται με γνώμονα τη γνώση, την αγάπη για τη φύση και το βλέμμα σε ένα πιο φυσικό και πράσινο μέλλον.

Η APIVITA επενδύει στην έρευνα για το μέλι, την πρόπολη, το βασιλικό πολτό, αλλά και για τις βέλτιστες μεθόδους συλλογής και παραγωγής τους, όπως π.χ. την πατενταρισμένη μοναδική-φυσική μέθοδος εκχύλισης της πρόπολης, φιλική προς το περιβάλλον που δίνει στο τελικό προϊόν μοναδικές αντιηλιακές, αντιοξειδωτικές ιδιότητες και εν τέλει αντιγηραντικές ιδιότητες. Η έρευνα και η εξέλιξη όμως δε σταματούν στα μελισσοκομικά προϊόντα. Επί 35 χρόνια η Apivita αναδεικνύει και αξιοποιεί τα μοναδικά βότανα της ελληνικής φύσης. Με τις θυγατρικές εταιρείες Apivita Farm και Apigea με σκοπό την ανάπτυξη και εκμετάλλευση των ιδιόκτητων μελισσιών, την έρευνα και ανάπτυξη βιολογικών καλλιεργειών βοτάνων στην Αρκαδία, στη Θεσσαλία, στη Φθιώτιδα, στον Όλυμπο και σε όλη την Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο προάγεται σε συνεργασία με γεωπόνους, μελισσοκόμους και βιοκαλλιεργητές η ελληνική φύση και βιοποικιλότητα.

Ήδη η έρευνα για το τσάι του βουνού αξιοποιείται στις νέες σειρές προσώπου της εταιρείας. Η κοινωνική ευθύνη είναι βαθιά χαραγμένη στο DNA της APIVITA. Στο κομμάτι αυτό εντάσσονται, μεταξύ πολλών δραστηριοτήτων, η καμπάνια “Παστίλιες για τον πόνο του άλλου” σε συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, που συγκέντρωσε το ποσό των 375.000 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου στηριξε τις δράσεις των ΓΧΣ στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, είναι η δημιουργία και η φροντίδα του Ιπποκράτειου Βοτανικού Κήπου στην Κω, που περιλαμβάνει το φύτεμα 200 από τα περίπου 250 καταγεγραμμένων φυτών που χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης στη θεραπευτική του, αλλά και η δημιουργία ΜΚΟ για την προστασία της μέλισσας, την ανάδειξη της προσφοράς της κοινωνίας των μελισσών στον άνθρωπο και την ενίσχυση της μελισσοκομικής κουλτούρας στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμα:

Νίκος & Νίκη Κουτσιανά: Οι συνεχιστές του Ιπποκράτη

APIVITA: Καινοτομία για βραβείο