Από 1η Απριλίου σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΚΤ για τα «κόκκινα δάνεια»

Από 1η Απριλίου σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΚΤ για τα «κόκκινα δάνεια»

«Οι κατευθυντήριες γραμμές είναι μη δεσμευτικές προσδοκίες και θα λειτουργήσουν μόνο ως βάση για τον κατά περίπτωση διάλογο με τις τράπεζες», τονίζει η ΕΚΤ.

Οι κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αντιμετώπιση των νέων «κόκκινων» δανείων, θα τεθούν σε ισχύ την 1η Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ελπίζοντας να αμβλύνει τις ανησυχίες αναφορικά με την αρχική της πρόταση, η ΕΚΤ αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως οι κατευθυντήριες γραμμές είναι μη δεσμευτικές προσδοκίες και πως θα λειτουργήσουν μόνο ως βάση για τον κατά περίπτωση διάλογο με τις τράπεζες ως προς το πώς κάνουν προβλέψεις για τα «κόκκινα» δάνεια.

«Το αποτέλεσμα του διαλόγου αυτού θα ενσωματωθεί, για πρώτη φορά, στο SREP του 2021», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές, οι τράπεζες θα έχουν δυο χρόνια προκειμένου να κάνουν πλήρεις προ βλέψεις για τα «κόκκινα» μη εξασφαλισμένα δάνεια, ενώ για την περίπτωση των εξασφαλισμένων δανείων, η προθεσμία είναι επτά χρόνια.