Από τη Silicon Valley στην παρασκευή κατσικίσιου τυριού!

Από τη Silicon Valley στην παρασκευή κατσικίσιου τυριού!
????????????????????????????????????

Η Τασία Μαλακάση έχει βραβευθεί για τα προϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας Belle Chevre.

Μπορεί ο αγώνας των Ελλήνων γαλακτοβιομηχάνων για την κατοχύρωση της φέτας ως Π.Ο.Π. προϊόντος να κρατά χρόνια, όπως συνέβη και στην περίπτωση της ΦΑΓΕ με την τουρκική Chobani για την προέλευση του γιαουρτιού, ωστόσο, στη συνείδηση των Αμερικανών καταναλωτών η φέτα ήταν και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού υπάρχει μεγάλη ζήτηση για γαλακτοκομικά προϊόντα made in Greece και ένα τεράστιο πεδίο δράσης για όσους θέλουν να επενδύσουν επιχειρηματικά στον εν λόγω κλάδο.

Μια Ελληνίδα φαίνεται να το έχει καταφέρει, αφού το κατσικίσιο της τυρί όχι μόνο έχει κερδίσει τις εντυπώσεις του καταναλωτικού κοινού, αλλά και βραβεία για την ποιότητά του. Ο λόγος για την Τασία Μαλακάση, Διευθύνουσα Σύμβουλο της γαλακτοβιομηχανίας Belle Chevre. Τα τυριά της έχουν εξυμνήσει δημοφιλείς προσωπικότητες της Αμερικανικής τηλεόρασης, όπως το φαινόμενο Oprah Winfrey στο “The Today Show”, διεθνούς κύρους επιχειρηματικά περιοδικά, όπως το Forbes, ενώ τα προϊόντα της έχουν γευτεί απαιτητικοί ουρανίσκοι σε δείπνα του Λευκού Οίκου. Εκτός όμως από τα τυριά, τη σφραγίδα του ονόματος Belle Chevre, φέρουν παγωτά, cheesecakes, γιαούρτι, γάλα, βιβλία μαγειρικής, όπως επίσης μαθήματα και events που διοργανώνονται για εκείνους που θέλουν να μυηθούν στα μυστικά της ποιοτικής διατροφής.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία στην περίπτωση της Τασίας είναι πως άφησε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στον τεχνολογικό κλάδο για να ασχοληθεί ενεργά με τον πρωτογενή τομέα. Για 15 ολόκληρα χρόνια, έχτιζε ένα δυνατό βιογραφικό στη Silicon Valley, τη Φιλαδέλφεια και τη Νέα Υόρκη, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο στη δημιουργία νεοσύστατων εταιριών, ενώ βοήθησε μεγάλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης, όπως η Gannett, να εναρμονιστούν με τις επιταγές της ψηφιακής εποχής.

Μολονότι η Τασία δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά στην Αλαμπάμα, η επαφή της με την ελληνική διατροφή ήταν διαρκής, αφού κάθε καλοκαίρι επισκεπτόταν τον πατέρα της που ζούσε στην Ελλάδα και βίωνε την εμπειρία των παραδοσιακών τραπεζιών και την αφθονία σε ποικιλία προϊόντων, αλλά και ποσότητα, που τα χαρακτήριζε.

Έχοντας αναπτύξει μια ιδιαίτερη αγάπη για το φαγητό και την έννοια της προσφοράς που αυτό συνεπάγεται, η Τασία αποφασίζει να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό και να σπουδάσει στο Ινστιτούτο Μαγειρικής της Αμερικής. Αφού ολοκληρώνει τις σπουδές της επιστρέφει στη γενέτειρά της στην Αλαμπάμα και ξεκινά την πρακτική της στο Belle Chevre. Το 2007 η σχέση που έχει αναπτυχθεί με την εταιρεία περνά σε άλλο επίπεδο, με την Τασία από απλό στέλεχος να μετεξελίσσεται σε κάτοχο της Belle Chevre.

Πέρα από την επιχειρηματική της δράση, η Τασία αφιερώνει αρκετό από τον προσωπικό της χρόνο για τη συγγραφή βιβλίων. Το βιβλίο με τίτλο «Το τραπέζι της Τασίας: Μαγειρεύοντας με τον ειδικό του τυριού στο Belle Chevre», αποτελεί την πρώτη της συγγραφική απόπειρα και συνιστά μια συλλογή από συνταγές και ιστορίες, ενώ στο ενεργητικό της έρχεται να προστεθεί και το “Southern Made Fresh”.