Από την Ουάσινγκτον στις Βρυξέλλες

Από την Ουάσινγκτον στις Βρυξέλλες
Greek Prime Minister Alexis Tsipras arrives for a European summit in Brussels on March 20, 2015. Greece agreed to give creditors a new list of reforms to get its bailout back on track after Prime Minister Alexis Tsipras held crunch talks with European leaders. AFP PHOTO / THIERRY CHARLIERTHIERRY CHARLIER/AFP/Getty Images

Η μετανάστευση, η ευρωπαϊκή ψηφιακή αγορά, η άμυνα, οι εξωτερικές σχέσεις και η πορεία των διαπραγματεύσεων για το Brexit στην ατζέντα της Συνόδου.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα, απευθείας από την Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να πάρει μέρος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στην ατζέντα της Συνόδου βρίσκονται τα θέματα για τη δράση της Ε.Ε. μέχρι τον Ιούνιο του 2019, η μετανάστευση, η ευρωπαϊκή ψηφιακή αγορά, η άμυνα, οι εξωτερικές σχέσεις και η πορεία των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου (Brexit).

Σημειώνεται ότι στο δείπνο εργασίας των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων θα συζητηθεί το φάσμα των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να ενημερώσει τους ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου για απαράδεκτες ενέργειες της τουρκικής πλευράς όπως η αφομοίωση των Τουρκοκυπρίων και η επιβολή δασμών σε προϊόντα που αποστέλλονται στους εγκλωβισμένους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Συνόδου έχει ως εξής:

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου

14:00-14:45 Αφίξεις των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων

15:00-19:00 Σύνοδος εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

19:30-22:30 Δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

08:00-08:45 Αφίξεις των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων

09:00-10:30 Πρόγευμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου