Αποχωρεί από τη Google o άνθρωπος που είδε τo διαφημιστικό της τμήμα να φτάνει στα 95 δισ. δολάρια

Αποχωρεί από τη Google o άνθρωπος που είδε τo διαφημιστικό της τμήμα να φτάνει στα 95 δισ. δολάρια

Το συγκεκριμένο τμήμα αυτή την περίοδο είναι υπεύθυνο για πάνω από το 85% των εσόδων της μητρικής εταιρείας Alphabet.

Ο άνθρωπος που είδε την διαφημιστική επιχείρηση της Google να φτάνει στα 95 δισ. δολάρια από το 1,5 δισ. σε έσοδα, αποχωρεί από την εταιρεία. Ο αντιπρόεδρος  του διαφημιστικού και εμπορικού, Sridhar Ramaswamy, αποχωρεί μετά από 15 χρόνια, για να ενταχθεί στην εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου, Greylock Partners. Θα αντικατασταθεί από τον Prabhakar Raghavan, αντιπρόεδρο του τμήματος μηχανολογίας της Google, ο οποίος εποπτεύει τον τελευταίο καιρό τα Docs, Drive, Gmail, και άλλες εφαρμογές παραγωγικότητας.

Το διαφημιστικό τμήμα της Google είναι υπεύθυνο αυτή την περίοδο για πάνω από το 85% των εσόδων της μητρικής εταιρείας Alphabet, αλλά αντιμετωπίζει δυσκολίες καθώς οι διαφημίσεις γίνονται όλο και πιο ακριβές προκειμένου να εμφανίζονται σε κάποιες συσκευές και πλατφόρμες και καθώς ανησυχίες για τα θέματα ιδιωτικότητας εγείρουν ερωτηματικά για το πώς η Google συλλέγει δεδομένα και κατευθύνει διαφημίσεις.

Στο συνέδριο του Fortune για τις Πιο Ισχυρές Γυναίκες στον κόσμο των επιχειρήσεων μέσα στην εβδομάδα στο Laguna Niguel της Καλιφόρνια, η CFO της Google και της Alphabet, Ruth Porat, δήλωσε ότι οι κριτικές που δέχεται η Google σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων είναι άδικες. Υποστήριξε μάλιστα ότι η ιδιωτικότητα υπήρξε σημαντική για την Google από όταν ιδρύθηκε, και ότι ο «σεβασμός προς τον χρήστη είναι ένα βασικό στοιχείο στο εσωτερικό της εταιρείας». Υπονόησε ακόμα ότι το βάρος του να ηγείσαι των θεμάτων ιδιωτικότητας βαραίνει κυρίως τις τεχνολογικές εταιρείες, καθώς όπως σημείωσε «πρέπει να θέτουμε όλο και πιο ψηλά τον πήχη στους εαυτούς μας». Βέβαια, αυτό βρίσκεται σε αντίθεση με τα καλέσματα κάποιων τεχνολογικών στελεχών για να τεθεί κρατική νομοθεσία που θα ελέγχει τον κλάδο.

Η Google γιόρτασε την 20ή επέτειο της ίδρυσής της τον προηγούμενο μήνα.