Αποχωρεί από την Burberry ο άνθρωπος που την μετέτρεψε σε παγκόσμιο πρότυπο

Αποχωρεί από την Burberry ο άνθρωπος που την μετέτρεψε σε παγκόσμιο πρότυπο
epa05661615 British designer Christopher Bailey arrives at the annual British Fashion Awards held at the Royal Albert Hall in London, Britain, 05 December 2016. The British Fashion Awards recognize the most influential people in fashion today and celebrate the best of both British and International talent from the global fashion community. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ο Christopher Bailey αποφάσισε να αναζητήσει νέες προκλήσεις μετά από 17 χρόνια.

Ο Christopher Bailey, ο σχεδιαστής που μετέτρεψε την Burberry σε ένα παγκόσμιο brand μόδας, θα αποχωρήσει από τον βρετανικό οίκο τον Μάρτιο του 2018.

Ο Bailey βρίσκεται στην Burberry από το 2001 και έγινε γενικός διευθυντής και διευθυντής δημιουργικού το 2014.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο 46χρονος Bailey αποφάσισε ότι έφτασε η ώρα να αλλάξει παραστάσεις έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια στην Burberry, την οποία βοήθησε να να μεταμορφωθεί από έναν σεβαστό κατασκευαστή παλτών σε ένα παγκόσμιο σύμβολο μόδας με αξία που ξεπερνά τα 8 δισ. λίρες.

Η Burberry γνωστοποίησε ότι ο Bailey θα αφήσει τον προσεχή Μάρτιο και τη θέση του προέδρου και διευθυντή δημιουργικού στο ΔΣ της εταιρείας, αλλά θα συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο του διαδόχου του, Marco Gobbetti ως τον Δεκέμβριο του 2018.

Προτού αποχωρήσει θα λάβει κανονικά το μισθό του, τις συνταξιοδοτικές ενισχύσεις καθώς και τα μπόνους εκτός ρευστών που προβλέπονται ως το τέλος του 2018, παρότι δεν θα εισπράξει τίποτε έξτρα για την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου.