Αποχωρεί ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής

Αποχωρεί ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής

Αποχωρεί από τη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο αρεοπαγίτης εφέτης ανακριτής Λέανδρος Ρακιντζής, ύστερα από θητεία 11 ετών.

Για αντικαταστάτη του, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής αναμένεται να προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο την πρώην εφέτη Μάρη Ζεντέλη Παπασπύρου.

Ο κ. Ρακιντζής διορίστηκε το 2004, η θητεία του έληξε το 2009 και έκτοτε οι κυβερνήσεις ανανέωναν άτυπα την παραμονή του στο πόστο. Το δρόμο της αποχώρησης άνοιξε το Γ’ Τμήμα του ΣτΕ, το οποίο με πρόσφατη απόφασή του όριζε ότι «δεν είναι κατ’ αρχήν επιτρεπτή, μετά τη λήξη της θητείας του, η συνέχιση της αρμοδιότητάς του να ασκεί προσφυγές ιδίως ενώπιον του ΣτΕ, κατά τελεσίδικων αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων».

Η κα. Παπασπύρου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1991 έως το 1995 ήταν ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Το 1998 προήχθη σε πρόεδρο Πρωτοδικών και τοποθετήθηκε στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, ενώ τον Ιούνιο του 2004 προήχθη σε εφέτη και τοποθετήθηκε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης.