Αποφυλακίζεται ο Ριχάρδος

Αποφυλακίζεται ο Ριχάρδος
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EDITORS. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια των εικονιζόμενων. Η δημοσίευση των χαρακτηριστικών τους γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του συνδρομητή. Ο 51χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος (Α), στα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά την σύλληψή του, ως αρχηγικό στέλεχος του ενός από τα δύο κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού που εξαρθρώθηκαν, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018. Σύμφωνα με τις πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γνωστός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων κατηγορείται ότι συγκέντρωνε, μαζί με συνεργάτες του, μεγάλες ποσότητες χρυσού τόσο από τα καταστήματά του, όσο και από άλλα ενεχυροδανειστήρια και στη συνέχεια τις διοχέτευε στην Τουρκία και σε άλλες χώρες. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, ο κατηγορούμενος ενεχυροδανειστής θα αφεθεί ελεύθερος καθώς έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισής του.

 

Εκτός φυλακών αναμένεται να βρεθεί ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος. Όπως μεταδίδει αποκλειστικά το ethnos.gr ο κατηγορούμενος για το κύκλωμα λαθρεμπορίου χρυσού, κατέθεσε μέσω των δικηγόρων του αίτημα αποφυλάκισης το οποίο και έγινε δεκτό.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η υπόθεση πήρε διαφορετική τροπή όταν διαβιβάστηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην ανακρίτρια Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση, έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία. Έπειτα από αυτό, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας καταρρίπτεται, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης, αδικήματα δηλαδή τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους.

Πηγή: ethnos.gr