Αποκαλύπτεται ένα «μυστικό» της Απαγορευμένης Πόλης

Αποκαλύπτεται ένα «μυστικό» της Απαγορευμένης Πόλης

Ένα παλάτι στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό για πρώτη φορά.

Ένα παλάτι στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό για πρώτη φορά. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Selldorf Architects θα σχεδιάσει το Qianlong Garden Interpretation Center στο εσωτερικό του Παλατιού της Ήρεμης Μακροζωίας ή Κήπου Τσιανλόνγκ, το οποίο οικοδομήθηκε επί βασιλείας του τέταρτου αυτοκράτορα της δυναστείας των Τσινγκ, το 1771.

Ο Κήπος Τσιανλόνγκ αποτελείται από 27 περίπτερα και κτίσματα και τέσσερις αυλές. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά συγκροτήματα στην Απαγορευμένη Πόλη στα οποία, έως σήμερα, δεν έχουν γίνει εργασίες αποκατάστασης. Το πρότζεκτ το οποίο έχει αναλάβει το με έδρα τη Νέα Υόρκη (από το 1988) αρχιτεκτονικό γραφείο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της αποκατάστασης του παλατιού, η οποία θα γίνει από το Palace Museum σε συνεργασία με το World Monuments Fund.

Το Qianlong Garden Interpretation Center θα στεγαστεί μέσα σε ένα υπάρχον αποκατεστημένο κτίσμα στη δεύτερη αυλή του παλατιού, και θα αποτελείται από τρεις αίθουσες που περιβάλλουν ένα ανοικτό περίπτερο. Για το περιεχόμενο της κάθε μιας αίθουσας το γραφείο Selldorf Architects θα συνεργαστεί με την επιμελήτρια της έκθεσης Νάνσι Μπερλίνερ και η κατασκευή των εσωτερικών θα αρχίσει αργότερα, φέτος. Οι εργασίες για το Κέντρο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το 2020, ώστε να είναι έτοιμο για τους εορτασμούς των 600 χρόνων της Απαγορευμένης Πόλης.

«Πρότζεκτ σαν κι αυτό, που φέρνουν ανθρώπους μαζί, με ερευνητική διάθεση, είναι στον πυρήνα της πρακτικής μας» είπε η Άναμπελ Σέλντορφ. «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να δουλεύουμε με το World Monuments Fund για να δώσουμε ευκαιρία στους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα για τον Κήπο και να έχουν, από πρώτο χέρι, εμπειρία της ομορφιάς του και του θαύματος που είναι».

Φωτογραφίες: Hillary Prim- World Monuments Fund