Απονεμήθηκαν οι υποτροφίες OTE-COSMOTE

Απονεμήθηκαν οι υποτροφίες OTE-COSMOTE

Πάνω από 2,4 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί στα 12 χρόνια του θεσμού.

Είκοσι Υποτροφίες και είκοσι έξι Τιμητικές Διακρίσεις απονεμήθηκαν σε 46 πρωτοετείς φοιτητές Ιδρυμάτων Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τις Υποτροφίες ΟΤΕ-.

Για 12η συνεχή χρονιά, νέοι και νέες παρέλαβαν συνολικά €345.328, που θα τους βοηθήσει να επικεντρωθούν στις σπουδές τους. Από την έναρξη του προγράμματος το 2002 μέχρι και σήμερα, έχουν συνολικά απονεμηθεί 146 Υποτροφίες και 283 Τιμητικές Διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα €2,4 εκατ. ευρώ. Περισσότεροι από 2.500 φοιτητές εκδήλωσαν ενδιαφέρον και τελικά πάνω από 1.100 σπουδαστές υπέβαλλαν την αίτησή τους.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Θανάσης Κυριαζής.

1/3

Διαβάστε ακόμη: Ο CEO του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, σε πρώτο πρόσωπο, αποκλειστικά στο FortuneGreece.com

Ο κ. Τσαμάζ απευθυνόμενος στους φοιτητές, τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων, ενώ παροτρύνοντάς τους να ξεπερνούν πάντα τον εαυτό τους, είπε: «Πολλά απ’ αυτά που γίνονται σήμερα είναι επίπονα, δύσκολα αλλά πρέπει να πιστέψετε ότι αλλάζουν την Ελλάδα σε μία καλύτερη Ελλάδα. Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο και η διάκρισή σας σημαίνουν ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες, βάλατε τα δυνατά σας και κερδίσατε τη μάχη. Μην επαναπαύεστε, αρνηθείτε το βόλεμα, συνεχίστε να παλεύετε και φτάστε όπου δεν μπορείτε! Δουλέψτε, μοιραστείτε τη γνώση σας για να αλλάξετε τον κόσμο προς το καλύτερο, για να γίνετε καλύτεροι κι εσείς».

Οι νέοι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να εμπνευστούν από την ομιλία του Παναγιώτη Κοτρωνάρου, του αρχηγού της ελληνικής αποστολής που κατέκτησε το Έβερεστ. Ο κ. Κοτρωνάρος μοιράστηκε την προσωπική του διαδρομή και εξήγησε πώς κάθε άνθρωπος, μπορεί με επιμονή και προσήλωση να ξεπεράσει δυσκολίες και εμπόδια και να γίνει παράδειγμα για όσους έχουν πίστη στα όνειρα και τους στόχους τους.

Εκτός από το χρηματικό βραβείο, οι Υπότροφοι και οι Διακριθέντες για το 2013-2014 παρέλαβαν δωρεάν σύνδεση ΟΤΕ Double Play 24Mbps, κινητά τηλέφωνα με  το νέο COSMOTE ΚαρτοΣυμβόλαιο Student και δωρεάν πάγιο, που θα διαρκέσει για διάστημα ίσο με την επίσημη διάρκεια φοίτησης της κάθε σχολής και δωρεάν παροχή υπηρεσιών ΟΤΕ TV για ένα χρόνο. Επιπλέον, κάθε υπότροφος παρέλαβε από ένα Tablet.

Οι Υποτροφίες ΟΤΕ-COSMOTE εντάσσονται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιούν από κοινού οι δύο εταιρείες. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ OTE-COSMOTE στη διεύθυνση: http://www.ote-cosmote-scholarships.gr/