Apple Car: Παραμένει στα σκαριά αλλά δεν πρόκειται να «πάρει μπρος» πριν το 2023

Apple Car: Παραμένει στα σκαριά αλλά δεν πρόκειται να «πάρει μπρος» πριν το 2023

Σύμφωνα με αναλυτές,  η εταιρεία ίσως παρουσιάσει το δικό της αυτοκίνητο κάποια στιγμή μέσα στην περίοδο 2023-2025. 

του Don Reisinger

Αναλυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας θεωρούν ότι το Apple Car έχει πλέον «πεθάνει». Όμως, ο Ming-Chi Kuo, γνωστός αναλυτής ζητημάτων που αφορούν την Apple, πιστεύει ότι το συγκεκριμένο πρότζεκτ συνεχίζει να απασχολεί την εταιρεία και εν τέλει θα ολοκληρωθεί. Ο αναλυτής της TF International Securities, ο οποίος έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο επιτυχημένους όσον αφορά την Apple τα τελευταία χρόνια, θεωρεί πως η εταιρεία ίσως παρουσιάσει το δικό της αυτοκίνητο κάποια στιγμή μέσα στην περίοδο 2023-2025. Αυτό τουλάχιστον σημειώνει η ιστοσελίδα 9to5Mac, η οποία εξασφάλισε αντίγραφο του σημειώματος του Kuo προς τους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, ο Kuo αναφέρει ότι ο κλάδος του αυτοκινήτου είναι παρεμφερής με την αγορά smartphone και εκφράζει την πεποίθηση ότι η Apple έχει προχωρήσει πολύ στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας, γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της. «Η Apple μπορεί να ενσωματώσει καλύτερα το hardware, το λογισμικό και τις υπηρεσίες σε σχέση με τρέχοντες ανταγωνιστές στον κλάδο των ηλεκτρονικών και δυνητικούς ανταγωνιστές της στον κλάδο του αυτοκινήτου» έγραψε ο Kuo.

Και πάλι, όμως, η δραστηριοποίηση μιας εταιρείας στην κατασκευή αυτοκινήτων απαιτεί χρόνο και χρήμα. Και ο Kuo παραδέχεται απαιτείται αρκετός χρόνος ώστε η Apple να καταφέρει να εισέλθει στον κλάδο.

Εδώ και χρόνια κυκλοφορούν φήμες για την επικείμενη είσοδο της Apple στην αγορά αυτοκινήτου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Apple προτίθεται να αναπτύξει ένα αυτόνομο όχημα για να ανταγωνιστεί τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες. Πιο πρόσφατες αναφορές, όμως, επισημαίνουν ότι η Apple εστιάζει μάλλον περισσότερο στην τεχνολογία, με πρόθεση να πουλήσει στις εταιρείες αυτοκινήτου τις τεχνολογίες που θα αναπτύξει.

Η ίδια η Apple πάντως δεν έχει αποκαλύψει τίποτα σχετικό με τα σχέδιά της, και δεν απάντησε σε αίτημα του Fortune για κάποιο σχόλιο.