Apple: Eπένδυσε 40 δισ. δολάρια για να ενισχύσει την μετοχή της

Apple: Eπένδυσε 40 δισ. δολάρια για να ενισχύσει την μετοχή της
Photo:

Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπως αποκάλυψε ο Τιμ Κούκ, αγόρασε ίδιες μετοχές ύψους 14 δισ. δολ.

Ο αιφνιδιασμός που προκάλεσε στην Apple η «βουτιά» της μετοχής της κατά 8% , μια μέρα μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της για τις πωλήσεις iPhone, κινητοποίησε άμεσα την εταιρεία. Όπως αποκάλυψε ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, η Apple αγόρασε ίδιες μετοχές ύψους 14 δισ. δολ. μέσα στις δύο εβδομάδες από την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Και αυτό γιατί οι πωλήσεις iPhone δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις, ενώ ταυτόχρονα, η εταιρεία προειδοποίησε ότι τα έσοδα το τρέχον τρίμηνο ενδέχεται να υποχωρήσουν σε ετήσια βάση. Ο Κουκ μάλιστα αποκάλυψε ότι η στρατηγική της εταιρείας ήταν ιδιαίτερα «επιθετική» , καθώς η Apple έχει αγοράσει περισσότερα από 40 δισ. δολ. σε ίδιες μετοχές τους τελευταίους 12 μήνες, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

«Σημαίνει ότι στοιχηματίζουμε υπέρ της Apple. Σημαίνει ότι είμαστε πραγματικά σίγουροι για αυτά που κάνουμε και αυτά που σχεδιάζουμε να κάνουμε», δήλωσε ο διάδοχος του Στιβ Τζόμπς .

«Αυτό δεν είναι κάτι που απλά λέμε. Το δείχνουμε και με τις πράξεις μας».

Διαβάστε ακόμη: «Κατώτερες των προσδοκιών οι πωλήσεις της Apple»