Η Apple υπόσχεται να αλλάξει το iPhone

Η Apple υπόσχεται να αλλάξει το iPhone

Πολύ σύντομα, το iPhone σας θα είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένα υλικά.

της Μαντλίν Φάρμπερ

Στην Έκθεση Περιβαλλοντικής Ευθύνης της, η Apple ανακοίνωσε τα σχέδιά της να γίνει πιο «πράσινη» – λέγοντας ότι θα σταματήσει να εξορύσσει τα υλικά για τα προϊόντα της.

«Οι παραδοσιακές εφοδιαστικές αλυσίδες είναι γραμμικές. Τα υλικά εξορύσσονται, μετατρέπονται σε προϊόντα, και συχνά καταλήγουν στις χωματερές μετά τη χρήση. Στη συνέχεια, η διαδικασία ξεκινά απ’ την αρχή και εξορύσσονται περισσότερα υλικά από τη γη για να φτιαχτούν νέα προϊόντα. Πιστεύουμε ότι ο στόχος μας θα πρέπει να είναι μια κλειστή εφοδιαστική αλυσίδα, όπου τα προϊόντα κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας μόνο ανανεώσιμους πόρους ή ανακυκλωμένα υλικά» αναφέρει η έκθεση.

Ο στόχος αυτός είναι εξαιρετικά φιλόδοξος για την Apple, ιδιαίτερα καθώς η εταιρεία δεν ξέρει πώς θα υλοποιηθεί – τουλάχιστον για την ώρα.

Η Λίζα Τζάκσον, αντιπρόεδρος περιβάλλοντος και κοινωνικών πρωτοβουλιών της Apple, είπε στο VICE news ότι «στην πραγματικότητα κάνουμε κάτι εξαιρετικά σπάνιο για μας – να ανακοινώνουμε έναν στόχο προτού να έχουμε βρει συνολικά πώς θα τον υλοποιήσουμε».

Αλλά εκτός από τη θετική συμβολή στο περιβάλλον, η επαναχρησιμοποίηση υλικών θα είναι καλή και από οικονομικής άποψης για την Apple.

«Ένα εντελώς ανακυκλωμένο smartphone θα βοηθήσει την Apple να αυξήσει την αφοσίωση των καταναλωτών με οικολογική συνείδηση προς την ίδια. Επιπλέον, θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής της εταιρείας μέσω της χρησιμοποίησης εξαρτημάτων από παλαιότερα τηλέφωνα» είπε στο CNBC ο Φρανσίσκο Τζερόνιμο, διευθυντής ερευνών ευρωπαϊκών κινητών συσκευών στην IDC.