Αpple: Κυρτό iPhone με χειρισμό χωρίς άγγιγμα το νέο στοίχημα;

Αpple: Κυρτό iPhone με χειρισμό χωρίς άγγιγμα το νέο στοίχημα;

Τα μελλοντικά iPhone της Apple μπορεί να φαίνονται πολύ διαφορετικά - και να μην διαθέτουν καν χειρισμό αφής.

του Done Reisinger

Οι μηχανικοί της εταιρείας εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη κυρτών iPhone και λειτουργιών χωρίς άγγιγμα που θα επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν το λογισμικό της συσκευής χωρίς να αγγίζουν την οθόνη της, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι έχουν γνώση των συγκεκριμένων ερευνών. Ωστόσο, μπορεί πάντα η Apple να εγκαταλείψει τις συγκεκριμένες ιδέες κι αυτές να μην φτάσουν στη φάση του τελικού προϊόντος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Apple αναπτύσσει οθόνες iPhone που θα έχουν μια εσωτερική κυρτότητα από την κορυφή προς τα κάτω αντί για τις επίπεδες οθόνες που έχει χρησιμοποιήσει η εταιρία από την πρώτη κυκλοφορία του κινητού της τηλεφώνου το 2007.

Δεν είναι σαφές πώς θα χρησιμοποιηθεί το γνώρισμα αυτό στα πλαίσια της ευρύτερης εμπειρίας του iPhone αλλά, αν τελικά προχωρήσει, δεν αναμένεται να λανσαριστεί για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg.

Και η δυνατότητα χειρισμού χωρίς άγγιγμα βρίσκεται τουλάχιστον δύο χρόνια μακριά μας, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η τεχνολογία θα έχει μια ικανότητα ανίχνευσης που θα αναγνωρίζει πότε τα δάχτυλα του χρήστη είναι κοντά στην οθόνη. Το λογισμικό του iPhone θα ανταποκρίνεται με βάση την κίνηση των δακτύλων. Πιθανότατα δεν θα αντικαταστήσει εντελώς τους χειρισμούς αφής, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αλλά θα μπορεί να περιορίσει τον χρόνο κατά τον οποίο αγγίζουν οι άνθρωποι τα iPhone τους.

Η Apple δεν είναι σε καμία περίπτωση η πρώτη εταιρεία που εξετάζει κυρτές οθόνες ή χειρισμό χωρίς αφή. Η Samsung, για παράδειγμα, προσφέρει ήδη κυρτές οθόνες στα κορυφαία smartphone της, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy S9 και Galaxy S9+ που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Η Samsung έχει χρησιμοποιήσει επίσης τον έλεγχο χωρίς αφή στις συσκευές της μέσω της λειτουργίας Air Gestures εδώ και χρόνια. Σημειώστε, τέλος, ότι και η Google δουλεύει πάνω στον χειρισμό χωρίς άγγιγμα.

Από την πλευρά της, η Apple έχει αρνηθεί να σχολιάσει το οτιδήποτε σχετικά με τα μελλοντικά της σχέδια για το iPhone και πιθανότατα δεν θα αποκαλύψει τίποτα μέχρι να είναι έτοιμη να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο. Οι πηγές του Bloomberg ανέφεραν ότι η Apple μπορεί να βάλει τις ιδέες αυτές «στο ράφι» αν δεν προχωρήσουν.

Η Apple δεν απάντησε σε αίτημα του Fortune για κάποιο σχόλιο πάνω στο δημοσίευμα του Bloomberg.