Το «APPS4Thessaloniki» φέρνει στην πόλη την καινοτομία

Το «APPS4Thessaloniki» φέρνει στην πόλη την καινοτομία

Ο πρωτοποριακός τρίμηνος διαγωνισμός στοχεύει στην αξιοποίηση νέων τεχνολογικών ιδεών.

Η Θεσσαλονίκη πρωτοπορεί, διοργανώνοντας τον τρίμηνης διάρκειας διαγωνισμό «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη: APPS4Thessaloniki». Στόχος του είναι η ενεργοποίηση του δυναμικού της πόλης για τη δημιουργία εφαρμογών web και κινητών τηλεφώνων. Τη διοργάνωσή του πραγματοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το διεθνούς κύρους Open Knowledge Foundation – Ίδρυμα Ανοιχτής Γνώσης Ελλάδος, την Ερευνητική Μονάδα URENIO του ΑΠΘ.

Την έναρξή του θα σηματοδοτήσει ενημερωτική ημερίδα, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια νέα μορφή εκδήλωσης, η οποία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε ακόμη: SAP: Ενίσχυση καινοτόμων ελληνικών startups μέσω Αthens Startup Forum

Οι «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη» φιλοδοξούν να βελτιώσουν τη λειτουργία της πόλης παρέχοντας στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις, νέες καινοτόμες υπηρεσίες με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός έχει τρία σκέλη: Δημιουργία ανοιχτών δεδομένων από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ανάπτυξη νέων εφαρμογών (οι οποίες θα κάνουν χρήση ανοιχτών δεδομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων οργανισμών της πόλης) και προσαρμογή ήδη υπαρχουσών εφαρμογών ανοιχτού κώδικα στις ανάγκες της Θεσσαλονίκης.