Απώλειες καταθέσεων 75,3 δισ. ευρώ από το 2008

Απώλειες καταθέσεων 75,3 δισ. ευρώ από το 2008

Καμιά άλλη χώρα δεν έχει καταγράψει αντίστοιχη μείωση των καταθέσεών της για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα

Οι ιδιωτικές καταθέσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο, όπως και στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβενία, ενώ αυξήθηκαν ελαφρά στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οι καταθέσεις των νοικοκυριών εμφάνισαν το Σεπτέμβριο μείωση της τάξης του 1 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Αύγουστο και διαμορφώθηκαν στα 135,7 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία της ΕΚΤ, που εμφανίζουν διαφοροποίηση σε σχέση με αυτά που δημοσιεύει η Τράπεζα της Ελλάδος, καταδεικνύουν πως από το τέλος του 2008 έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2013, οι συνολικές απώλειες καταθέσεων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 75,3 δισ. ευρώ. Καμιά άλλη χώρα δεν έχει καταγράψει αντίστοιχη μείωση των καταθέσεών της για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα.

Σημαντική επιβράδυνση σημειώθηκε στην ανάληψη καταθέσεων από τις κυπριακές τράπεζες τον ίδιο μήνα, καθώς αυτές μειώθηκαν κατά 1% σε 35,56 δισ. ευρώ έναντι μείωσης κατά 2,1% τον Αύγουστο. Οι καταθέσεις στην Κύπρο είχαν φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο των 50,5 δισ. ευρώ τον Μάιο του 2012.

Διαβάστε ακόμη: «Δηλώστε τον τραπεζικό λογαριασμό που ισχύει το ακατάσχετο»