Ασιατική κουζίνα… στην κουζίνα μας

Ασιατική κουζίνα… στην κουζίνα μας

Γνωρίστε τη μαγεία των γεύσεων της Ανατολής με την σεφ του Wokshop, Josephine Desepeda.

Η σεφ του Wokshop Josephine Desepeda μας απαντά για τους στόχους της, τη δουλειά της, την ασιατική κουζίνα και μας δίνει και μια τέλεια συνταγή για να φτιάξουμε στο σπίτι. Κι αν αντιμετωπίσουμε πρόβλημα; Το Wokshop διοργανώνει σεμινάρια όπου η Josephine έρχεται σπίτι μας και μας μαθαίνει πώς να μαγειρεύουμε γρήγορα και εύκολα τα ωραιότερα ασιατικά πιάτα.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος σας ως σεφ;
Οι στόχοι μου ως σεφ είναι άμεσα συνδεδεμένοι με το WokShop, καθώς όλα αυτά τα χρόνια, η βασική μας επιδίωξη ήταν να μεταφέρουμε την αγάπη μας για την Ασιατική Κουζίνα σε όλους όσους ενδιαφέρονται να πειραματιστούν με νέες γεύσεις. Και αυτός είναι ένας στόχος καθημερινός, που επιτυγχάνεται από την ικανοποίηση και τη χαρά της δημιουργίας που αντικρίζουμε στους πελάτες του WokShop.

Ποιος είναι ο χαρακτήρας της κουζίνας που παρουσιάζετε;
Γεύσεις από κάθε Ασιατικό προορισμό (Ιαπωνική , Κινέζικη, Ταϋλανδέζικη, Ινδική, Κορεάτικη, Βιετναμέζικη) και πειραματισμούς με νέους συνδυασμούς που εύκολα θα μπορούν οι πελάτες του WokShop να δημιουργήσουν στον χώρο τους. Σε κάθε περίπτωση, κοινός παρανομαστής είναι ο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος και η χρήση πρώτων υλών και προϊόντων με διατροφικά οφέλη.

Ποιο Ασιατικό προϊόν σας εμπνέει να δημιουργήσετε;
Μπορείς να δημιουργήσεις κάτι ξεχωριστό ακόμα και με συστατικά που δεν έχεις ποτέ φανταστεί. Το αγαπημένο μου, όμως, προϊόν είναι η καρύδα σε κάθε μορφή της. Παράδειγμα, με το γάλα καρύδας μπορείς να δημιουργήσεις όχι μόνο γλυκούς πειρασμούς, αλλά να απογειώσεις κλασικές γεύσεις και stir fry πιάτα, όπως και να δημιουργήσεις τα πιο εξωτικά cocktails. Και το σημαντικότερο, είναι ένα προϊόν με μοναδικά διατροφικά οφέλη.

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που προτιμούν αυτού του είδους την κουζίνα;
Οι πιστοί μας πελάτες ξέρουν ότι όταν θα επισκεφτούν το WokShop, θα μπουν σε έναν χώρο πειραματισμού και εξερεύνησης όλης της Ασίας. Ξέρουν ότι κάθε φορά θα βρουν νέα υλικά και νέες γεύσεις να τους περιμένουν και θα ζήσουν την απόλυτη ασιατική εμπειρία. Για εμάς ο κάθε πελάτης είναι επώνυμος και για αυτό, πάντα, αντιμετωπίζουμε τον κάθε άνθρωπο ως ξεχωριστό.

Διαβάστε ακόμη: Γιόγκα στο γραφείο

Δεν είναι μια, σχετικά, ακριβή κουζίνα; Επίσης τα προϊόντα δεν είναι κάπως δυσεύρετα;
Στο Wok Shop βρίσκει κανείς όλα τα προϊόντα που χρειάζεται. Βέβαια το κατάστημα βρίσκεται στην Κηφισιά και δεν είναι για όλους κοντά, αλλά σύντομα θα μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα μας άμεσα κι εύκολα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Επίσης προσφέρουμε στον επισκέπτη, απλόχερα, την εμπειρία, τη γνώση και τη δημιουργικότητα που έχουμε. Όλα αυτά για να έχουν ένα τέλειο αποτέλεσμα όταν δημιουργούν στο σπίτι τους.

Τώρα… Η Ασιατική κουζίνα είναι και γευστική και υγιεινή και πάνω απ’ όλα οικονομική. Μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα πλήρες μενού με 20€ για όλη την οικογένεια ή την παρέα του.

WOK NOODLES WITH CHICKEN AND VEGETABLES

Υλικά:

400g mendake noodles (Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό για 3-4 λεπτά και σουρώνουμε.)
300ml wok sauce
250g κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
300g wok vegetables
1 κρεμμύδι ολόκληρο ψιλοκομμένο
1 κουτάλι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουτάλι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
4 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο
Λίγο πιπέρι
Λίγο αλάτι
Λίγο νεράκι
1 κουτάλι της σούπας σπόρους σησαμιού (λευκό ή μαύρο)
1 κουτάλι της σούπας σησαμέλαιο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το wok και προσθέτουμε το φυστικέλαιο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το τζίντζερ σε σκόνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα ανάμεικτα λαχανικά (wok vegetables) και ανακατεύουμε καλά όλα μαζί για 3 με 4 λεπτά. Ρίχνουμε τη wok sauce και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και τα noodles που έχουμε μουλιάσει και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν το φαγητό είναι στεγνό προσθέτουμε λίγο νεράκι και ανακατεύουμε 4 με 5 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με τους σπόρους σησαμιού.

(Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για mendake noodles ρυζομακάρονα, ουντόν, βερμιτσέλι ρυζιού ή βερμιτσέλι πράσινων φασολιών. Επίσης μπορούμε να μαγειρέψουμε με θαλασσινά ή κρέατα της επιλογής μας ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω.)

Διαβάστε ακόμη: Ωμός, όμορφος και υγιής