Άστεγος παίρνει 200 προτάσεις για δουλειά: Πώς τα κατάφερε;

Άστεγος παίρνει 200 προτάσεις για δουλειά: Πώς τα κατάφερε;
Photo:

Χρησιμοποίησε ένα πρωτότυπο τρόπο για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των εργοδοτών και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερε.

Ένας άστεγος στη Σίλικον Βάλεϊ δηλώνει ότι έχει λάβει πάνω από 200 προτάσεις για δουλειά, αφού μοίραζε το βιογραφικό του στην… άκρη του δρόμου. Ο David Casarez, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Texas A&M μετακόμισε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σίλικον Βάλεϊ τον περασμένο Σεπτέμβριο με την ελπίδα να βρει δουλειά στην βιομηχανία της τεχνολογίας. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο στην αγορά εργασίας, ο Casarez, ο οποίος ζούσε στο βαν του, πήρε μια ασυνήθιστη απόφαση: στάθηκε στην άκρη του δρόμου με αντίγραφα του βιογραφικού του και τα μοίραζε στους διερχόμενους αυτοκινητιστές, αναφέρει δημοσίευμα του CNN.

Μάλιστα, ενώ μοίραζε τα βιογραφικά κρατούσε και μια επιγραφή που έλεγε  «Άστεγος, Πεινασμένος για Επιτυχία. Πάρτε ένα Βιογραφικό». Κάποιος που τον πρόσεξε, τον έβγαλε φωτογραφία και το δημοσίευσε στο Twitter, κάνοντας τον άστεγο David ένα διαδικτυακό φαινόμενο. Το tweet αναδημοσιεύτηκε πάνω από 139.000 φορές και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών πιθανών εργοδοτών.

Ο Casarez δηλώνει, από την πλευρά του, ότι είναι «άστεγος από επιλογή», καθώς ζει στο βαν του προκειμένου να περιορίσει το κόστος διαβίωσής του και όχι από ανάγκη. Πριν αφήσει τη θέση του στη General Motors για να διεκδικήσει μια δουλειά στη Σίλικον Βάλεϊ, ζούσε ήδη στο βαν, αναφέρει το κανάλι ABC. Από όταν έφτασε στην περιοχή, δουλεύει ως freelance προγραμματιστής.