Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της ΕΡΤ

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της ΕΡΤ

Iσχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στην ΕΡΤ και εκκένωσαν το κτίριο του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή. 

Παρουσία εισαγγελέα, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στην ΕΡΤ και εκκένωσαν το κτίριο του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή. Επικράτησε ένταση έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εργαζόμενους και τον κόσμο που βρισκόταν στη λεωφόρο Μεσογείων. Έξω από το Ραδιομέγαρο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ τα ΜΑΤ έχουν οδηγήσει τον κόσμο προς την Αγ. Ιωάννου.

Και οι δύο πύλες του Ραδιομεγάρου είναι κλειστές. Η επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο έγινε από την πλαϊνή είσοδο, επί της οδού Δημητσάνας. Κλειστά παραμένουν και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων.

Η επιχείρηση άρχισε περίπου στις 4:20 το πρωί με αποκλεισμό του χώρου και εντολή του εισαγγελέα στους εργαζομένους να εγκαταλείψουν τον χώρο. Η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ Μάχη Νικολάρα κατήγγειλε ότι στη διάρκεια της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν χημικά.

Ο εισαγγελέας, με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων, εξετάζει όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, προκειμένου να γίνει πλήρης εκκένωση του κτιρίου.  Η αστυνομία έχει απαγορεύσει την είσοδο στο ραδιομέγαρο των εκπροσώπων των ενώσεων Τύπου.

Διαβάστε ακόμη: Ελεύθεροι οι τέσσερις προσαχθέντες στην ΕΡΤ

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνοπούλου ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος εκπροσώπων των συνδικαλιστικών ενώσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή παράδοση – παραλαβή του τεχνικού και άλλου εξοπλισμού του ραδιομεγάρου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Μεταξύ αυτών είναι και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π.Καλφαγιάννης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΑ Νίκος Τσιμπίδης.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στο σημείο και καταγγέλλουν την επιχείρηση εκκένωσης της ΕΡΤ ως νέο δείγμα αυταρχισμού της κυβέρνησης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τις ταυτότητές τους στις αστυνομικές δυνάμεις και ζητούν να εισέλθουν στο κτίριο.

Το μήνυμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ:

«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο. Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας. Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός. Όταν τα τηλέφωνα σιγήσουν, αυτό που θ’ ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση και τη θέασή σας»!

Από τις 16.00 σήμερα το απόγευμα υπάρχει κάλεσμα συγκέντρωσης του κόσμου στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής από εργατικά σωματεία.