Αστρονομικές ταχύτητες ίντερνετ υπόσχεται η Νότια Κορέα

Αστρονομικές ταχύτητες ίντερνετ υπόσχεται η Νότια Κορέα

Επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων για το άπιαστο όνειρο του 5G.

Από 10 έως 1000 φορές γρηγορότερο mobile ίντερνετ υπόσχεται το όνειρο του 5G, και η Νότια Κορέα είναι διατεθειμένη να ξοδέψει 1,5 δισ. δολάρια για να το κυνηγήσει.

Στη χώρα με τις ταχύτερες συνδέσεις του κόσμου το δίκτυο 4G προσφέρει download rates που κυμαίνονται μεταξύ 100 και 1000 megabytes το δευτερόλεπτο, μετατρέποντας το κατέβασμα μιας ταινίας υπόθεση μερικών δευτερολέπτων.

Όσον αφορά, όμως, τη συζήτηση περί 5G, τα στοιχεία εισέρχονται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Για την ώρα, κανείς ειδικός του χώρου δεν παίρνει όρκο ότι μια τεχνολογία σαν αυτή είναι –άμεσα- εφικτή. Όλοι όσοι τη χρησιμοποιούν, το κάνουν για να περιγράψουν το γενικότερο πλαίσιο της νέας γενιάς συνδέσεων.

Διαβάστε ακόμη: Οι χώρες με το γρηγορότερο Internet του κόσμου

Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει ελάχιστα 5G tests. Ένα από αυτά πραγματοποιήθηκε από την Samsung στα μέσα του 2013. Η εταιρεία έστησε ένα 5G δίκτυο σε ακτίνα περίπου δύο χιλιομέτρων, με ταχύτητες 100MB/sec. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες γύρω από τα πραγματικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι κάπου μεταξύ του 2015 και 2016 θα καταφέρουν να πετύχουν το μεγαλεπήβολό τους στόχο. Άλλωστε, τα λεφτά είναι πάρα πολλά, οι Κορεάτες πρωτοπόροι στο χώρο, και –ως γνωστών- η τεχνολογία δεν γνωρίζει όρια και περιορισμούς.