Αθανασίου: Tου χρόνου θα βλέπουμε εικόνες εργασιών στο Ελληνικό

Αθανασίου: Tου χρόνου θα βλέπουμε εικόνες εργασιών στο Ελληνικό
Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development AE Οδυσσέας Αθανασίου μιλά σε συνέδριο του ΣΕΒ, Δευτέρα 23 Απριλίου 2018. Διήμερο συνέδριο διοργάνωσε ο ΣΕΒ, με θέμα «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις» με αντικείμενο την παρουσίαση της εργαλειοθήκης του για την επιτάχυνση των επενδύσεων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Αισιόδοξος ο CEO της Lamda Development για τη πορεία της μεγάλης επένδυσης.

Αισιόδοξος ότι μέχρι το 2019 θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου μιλώντας στο επενδυτικό συνέδριο του ΣΕΒ.

«Παλαιότερα δείχναμε εικόνες εγκατάλειψης του χώρου. Μάλλον του χρόνου θα δείχνουμε εικόνες εργασιών στο Ελληνικό», σημείωσε ο κ. Αθανασίου κατά την διάρκεια της ομιλίας του για τα διδάγματα από την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development αναφέρθηκε στο ιστορικό της επένδυσης στο Ελληνικό, θυμίζοντας ότι το αεροδρόμιο έκλεισε το 2001, ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε το 2011 και το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο, ύψους 8 δισ. ευρώ δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2018.

Στα «μαθήματα» που όπως είπε εξήχθησαν από το project περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ανάγκη για διαφάνεια, φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, συνεργασία με τις κρατικές αρχές, τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και ισχυρή πολιτική βούληση σε όλο το φάσμα.

«Πολύ βασικό δίδαγμα είναι η πελατοκεντρικότητα. Να ακούς το τι θέλει ο άλλος. Eτσι γλυτώνεις χρόνο και δεν βρίσκεσαι προ εκπλήξεων», τόνισε ο επικεφαλής της Lamda Development.

Μιλώντας για τις προϋποθέσεις υλοποίησης τόσο μεγάλων έργων όσο το Ελληνικό ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε πως πέρα από την πολιτική βούληση χρειάζεται ένας κεντρικός συντονισμός και τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Απαντώντας σε ερώτημα για το ποιο θα είναι το αποτύπωμα της επένδυσης στο Ελληνικό, σημείωσε πως πρόκειται για μια από τις κλασικότερες περιπτώσεις επένδυσης με κατ’ εξοχήν θετικό αποτύπωμα, αναφέροντας -μεταξύ άλλων- τις υποδομές αξίας 1,5 δισ. ευρώ που θα υλοποιηθούν και οι οποίες θα μείνουν στο κράτος, καθώς και το πάρκο των 2.000 στρεμμάτων.

Ο κ. Αθανασίου συμφώνησε με την παρατήρηση του κ. Δραγασάκη ότι το «μάθημα από το Ελληνικό είναι πως η ανάπτυξη και οι επενδύσεις είναι κοινωνική διαδικασία, η επένδυση πρέπει να αποκτά κοινωνική νομιμοποίηση, πρέπει να πείθει και να μοιράζεται δίκαια στις κοινωνίες στους εργαζόμενους και βεβαίως στους επενδυτές», ενώ πρόσθεσε πως «αναγκαία είναι επίσης η έγκαιρη και ορθή ενημέρωση».