Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σχεδιάζει επενδύσεις 19 εκατ. ευρώ

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σχεδιάζει επενδύσεις 19 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία θα παρουσιάσει νέα προϊόντα στις αρχές της άνοιξης.

Δυναμικά σχεδιάζει να κινηθεί το 2014 η «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» , καθώς σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις της στα 19 εκατ. ευρώ από 14 εκατ. ευρώ το 2013. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», η εταιρεία προορίζει το ποσό της επένδυσης για νέο εξοπλισμό, ανάπτυξη δικτύων αγοράς και για την παρουσίαση νέων προϊόντων στις αρχές της άνοιξης.

Στο προϊοντικό πεδίο, εντός των επόμενων εβδομάδων η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει νέα είδη, εμπλουτίζοντας την γκάμα της, ενώ δημιουργεί κέντρο καινοτομίας με μικροζυθοποιείο στην Αττική, όπου θα λανσάρει νέες γεύσεις μπίρας.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη πιστοποίηση ζύθου με ΙSO 26000 στην Ελλάδα

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται από την «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», όπως επισήμανε χθες από τη Θεσσαλονίκη η υπεύθυνη εταιρικών σχέσεων κ. Έλλη Παναγιωτοπούλου, η δυνατότητα της επιχείρησης να αποκομίσει φέτος 68.000 τόνους κριθαριού (έναντι 33.000 τόνων πέρσι), μέσω συμβολαιακής γεωργίας από Έλληνες αγρότες.

Το 2013 η «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» κατέγραψε διπλασιασμό των εξαγωγών της (σε όγκο) με προορισμό χώρες των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αμερικής, καθώς και αντιστροφή της τάσης μείωσης των πωλήσεων.

Διαβάστε ακόμη: Νέα επενδυτικά βήματα από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Τέλος η εταιρεία συνεργάζεται φέτος συνολικά με 3.000 παραγωγούς για την καλλιέργεια συνολικά 240.000 στρεμμάτων γης με κριθάρι, έναντι 2.100 που είχαν συνεργαστεί με την εταιρεία πέρυσι. Οι παραγωγοί διαχειρίζονται φέτος πάνω από 4600 τόνους κριθαριού για σπορά, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα αποδώσουν 68.000 τόνους βυνοποιήσιμου δημητριακού, ποσότητα υπερδιπλάσια σε σχέση με πέρυσι (33.000 τόνοι).

Συνολικά, στο διάστημα 2008-2013, για λογαριασμό της εταιρείας έχουν παραχθεί 108.600 τόνοι κριθαριού, προστιθέμενης αξίας 20 εκατ. ευρώ, που δημιούργησαν περίπου 800 πρόσθετες θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας της εταιρείας εξελίσσεται σε δέλεαρ για τους αγρότες, καθώς η παραγωγή κριθαριού για βυνοποίηση υπολογίζεται ότι αποδίδει τριπλάσιο εισόδημα σε σχέση με την καλλιέργεια εκείνου που προορίζεται για ζωοτροφές.