AT&T: O κολοσσός των τηλεπικοινωνιών επενδύει πάνω από 200 εκατ. σε startups

AT&T: O κολοσσός των τηλεπικοινωνιών επενδύει πάνω από 200 εκατ. σε startups
Photo:

Στόχος να ενισχύσει εταιρείες που θα κάνουν disrupt στον κλάδο των δικτύων παγκοσμίως.

Η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, η AT&T η οποία πέρυσι τάραξε τα νερά εξαγοράζοντας την Time Warner για περισσότερα από 80 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει στον χώρο των startups.

Συγκεκριμένα η εταιρεία δεσμεύτηκε να επενδύσει πάνω από 200 εκατ. δολάρια σε venture capital στην προσπάθεια της να αναπτύξει λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις τεχνολογικές προκλήσεις.

Η AT&T θα δουλέψει με την CIP (Coral’s Communications Industry Platform) για να εντοπίσει και να επενδύσει σε startups που εξειδικεύονται σε υπηρεσίες, δίκτυα και παλτφόρμες συνδεσιμότητας.

«Η επένδυση αυτή είναι μέρος της στρατηγικής μας να ανταποκριθούμε στις παγκόσμιες συνθήκες» είπε ο Andre Fuetsch, CTO και επικεφαλής της AT&T Labs.

«Θα συνεργαστούμε με την Coral και άλλα μέλη του CIP για να δημιουργήσουμε και να ενισχύσουμε startups που θα κάνουν disrupt στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και του Internet of Things» συμπλήρωσε.

Το fund θα επενδύσει σε τεχνολογίες που «τρέχουν» στην ανοιχτή πλατφόρμα Open Network Automation Platform (ONAP).

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι λειτουργικό σύστημα για δίκτυα λογισμικού και τη χρησιμοποιεί η ίδια η AT&T για να διαχειριστεί το δικό της cloud δίκτυο.

Μάλιστα AT&T και Coral θα βολιδοσκοπήσουν και άλλες εταιρείες να επενδύσουν στο fund, ενώ ήδη η εταιρεία τρέχει προγράμματα καινοτομίας όπως το AT&T Labs και το AT&T Foundry innovation centers.