Αttica Group: Μετά την Μεσόγειο επόμενος στόχος η Κούβα

Αttica Group: Μετά την Μεσόγειο επόμενος στόχος η Κούβα

Η ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με επέκταση σε νέες αγορές αποτελεί προτεραιότητα σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. 

Σε μια προσπάθεια να κατακτήσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες αγορές της Μεσογείου, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες μεταφοράς, ο ακτοπλοϊκός όμιλος Αttica Group με ηγετική θέση στην παροχή υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών στην Ελλάδα αλλά και στις γραμμές σύνδεσης με την Ιταλία, προχώρησε στα τέλη του φετινού Ιουλίου, στην εκμετάλλευση θαλασσίων γραμμών από το λιμάνι Tanger med του Μαρόκου προς το Algeciras στην Ισπανία.

Το ισπανικό Algeciras όπως και το Tanger med του Μαρόκου είναι ένα από τα πια σημαντικά λιμάνια στη Μεσόγειο, λόγω των γεωστρατηγικών θέσεων τους καθώς βρίσκονται στη διασταύρωση των κύριων θαλασσίων οδών και των διηπειρωτικών δρομολογίων που ενώνουν τη Βόρεια και την Κεντρική Ευρώπη, με την Αφρική.

Για τους σχεδιασμούς και τις προτεραιότητες της εταιρείας για το επόμενο διάστημα μέσω της νέας επιχειρηματικής κίνησης στη Μεσόγειο αλλά και τις προσπάθειες του ομίλου για δραστηριότητα και στην Κούβα, μιλά o  Σπύρος Πασχάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group.

Επίσης, αναφέρεται στην βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας η οποία σημειώνει ότι είναι αποτέλεσμα της αύξησης του κύκλου εργασιών του ομίλου και μείωσης του λειτουργικού κόστους, ενώ τονίζει ότι η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών και ΙΧ οχημάτων υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις στην Ελλάδα θα μπορούσε να επιφέρει μείωση στην τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ζήτηση στις ακτοπλοϊκές υπηρεσίες.

Ο Σπύρος Παχάλης, εξηγώντας πιο αναλυτικά, για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με επέκταση σε νέες αγορές δήλωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα για την Attica Group. Στο πλαίσιο αυτό έχουν συνάψει συμφωνία με μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Μαρόκου, την «BMCE Bank Of Africa Group» (BMCE) για την εκμετάλλευση θαλασσίων γραμμών μεταξύ του Μαρόκου και της Ηπειρωτικής Ευρώπης, μέσω της νεοσυσταθείσας εταιρίας «AFRICA MOROCCO LINKS» (AML). Η Attica Group θα συμμετέχει στη νέα εταιρία με ποσοστό 49% ενώ με 51% θα συμμετέχει η BMCE.

H AML άρχισε τη δραστηριοποίηση της στα τέλη Ιουνίου 2016, με τη δρομολόγηση δύο επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων στη γραμμή Tanger Med (Μαρόκο) – Algeciras (Ισπανία). Πρόκειται για μία γραμμή μικρής απόστασης, με δρομολόγια σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Η διάρκεια των δρομολογίων είναι μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά περίπου.

Η Attica Group, σε συνεργασία με την BMCE, σχεδιάζει εντός του 2017 την επέκταση της στην ευρύτερη αγορά με τη δρομολόγηση πλοίων και σε άλλες γραμμές μεσαίας και μακρινής απόστασης, όπως είναι η γραμμή Nador (Μαρόκο) – Almeria (Ισπανία) και η μακρινή γραμμή σύνδεσης λιμένα του Μαρόκου με λιμένα της Γαλλίας.

Όσον αφορά την βελτίωση των αποτελεσμάτων ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group ανάφερε ότι πρόκειτια για αποτέλεσμα της αύξησης του κύκλου εργασιών του Ομίλου και της μείωσης του λειτουργικού κόστους. Ιδιαίτερα το λειτουργικό κόστος μειώθηκε σημαντικά λόγω μιας σειράς παραγόντων όπως είναι η ενεργητική διαχείριση των δρομολογίων των πλοίων που οδήγησε αφενός σε βελτίωση του μεταφορικού έργου ανά δρομολόγιο και αφετέρου σε εξοικονόμηση καυσίμων καθώς και η μείωση της τιμής των καυσίμων. Επίσης απέδωσε καρπούς η διαχρονική προσπάθεια περιορισμού και συγκράτησης των δαπανών του Ομίλου.