Αβραμόπουλος: Μεγάλη η σημασία της νόμιμης μετανάστευσης για την ΕΕ

Αβραμόπουλος: Μεγάλη η σημασία της νόμιμης μετανάστευσης για την ΕΕ

Ο Έλληνας επίτροπος τόνισε τους κινδύνους ξενοφοβίας και λαϊκισμού που απειλούν τις ευρωπαϊκές αξίες.

Τη σημασία της νόμιμης μετανάστευσης για τις χώρες της ΕΕ και τη συμβολή των νόμιμα εργαζομένων μεταναστών στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της Ευρώπης, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δήλωσή του, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για τους Μετανάστες.

Ο Έλληνας Επίτροπος επεσήμανε τους κινδύνους της ξενοφοβίας και του λαϊκισμού που απειλούν τις ευρωπαϊκές αξίες και τόνισε την ανάγκη, η μεταναστευτική πολιτική να γίνει αναπόσπαστο μέρος μιας ολιστικής προσέγγισης σε επίπεδο ΕΕ για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της αγοράς εργασίας και γενικότερα οι κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις στην Ευρώπη.

Όπως τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος, οι πολιτικές για τη νόμιμη μετανάστευση και την ένταξη των μεταναστών συνοδεύονται από τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προστασία όσων βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Οι προσπάθειες αυτές, πρέπει να διασφαλίζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των μεταναστών τόσο στις χώρες υποδοχής όσο και στις χώρες διέλευσης και προέλευσης, τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος.