Μπαράζ τουρκικών απειλών: «Η Ελλάδα θα βουλιάξει στο Αιγαίο»

Μπαράζ τουρκικών απειλών: «Η Ελλάδα θα βουλιάξει στο Αιγαίο»

Απειλές Μποζντάγ: Κατεβάσαμε τη σημαία-Θα σας βουλιάξουμε δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Με απειλές προς την ελληνική πλευρά εξήλθε του υπουργικού συμβουλίου ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ.

Κάλεσε τη χώρα μας να εγκαταλείψει τις «προβοκατόρικες» και «επιθετικές» ενέργειες, έτσι ώστε να αποφευχθούν «ανεπιθύμητα περιστατικά γύρω από τα νησιά του Αιγαίου».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Για να μην προκληθούν ανεπιθύμητα γεγονότα στο Αιγαίο και στα νησιά η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προβοκατόρικες και επιθετικές ενέργειες. Σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να συμβούν πικρά γεγονότα που δεν τα επιθυμούμε κι εμείς. Για να εμποδιστεί αυτό η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να επαναλάβει τις προβοκατόρικες, παιδικού τύπου, ενέργειες. Θα πάει σε ένα νησί ένας υπουργός, σε άλλο νησί θα υψωθεί σημαία. Δεν γίνεται το «υψώσαμε σημαία το νησί έγινε δικό μας». Τελευταία ύψωσαν σημαία. Και η Τουρκία την κατέβασε. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοια άδικα βήματα. Η Τουρκία δεν θα το επιτρέψει. Είναι ξεκάθαρες οι διαφορές για τα νησιά στο Αιγαίο. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να κλείσει τα μάτια και να επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα. Αν η Ελλάδα κάνει τέτοιες σκέψεις τότε θα βουλιάξει στο Αιγαίο».