Bewise: Αναλαμβάνει το digital transformation των επιχειρήσεων

Bewise: Αναλαμβάνει το digital transformation των επιχειρήσεων

Η ελληνική startup έχει μέσα σε έξι μήνες αναλάβει την υλοποίηση 124 projects και στοχεύει πλέον δυναμικά στην αγορά του εξωτερικού. 

Μετρά μόλις έξι μήνες ζωής και έχει ήδη υλοποιήσει 124 έργα, ενώ διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο των πελατών της 69 επιχειρήσεις από το χώρο του λιανεμπορίου, των χρηματοοικονομικών και της ναυτιλίας, μεταξύ των οποίων Metro AEBE, Olympia Group, Alumil, Γιώτης, ΝΕΑ ΟΔΟΣ, LAPIN HOUSE, Εκδόσεις Ψυχογιός, PUBLIC, Sunlight και ZENIΘ.

Ο λόγος για τη Bewise, η οποία συνιστά μια νέα καινοτόμο επιχείρηση που φιλοδοξεί να λάβει σημαντικό μερίδιο αγοράς στον κλάδο της Πληροφορικής, προσφέροντας λύσεις όπως cyber security, business software, Cloud & IT Infrastructure κ.α., ενώ παράλληλα αναλαμβάνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό εταιρειών.

Η εταιρεία, μολονότι νεοσσός στον χώρο, έχει καταφέρει να συνάψει στρατηγικές συνεργασίες, γεγονός που το οφείλει στα έμπειρα στελέχη της που έχουν εργαστεί ως σύμβουλοι, μηχανικοί, software developers και managers για πολλά χρόνια στον τεχνολογικό κλάδο. Οι Χρήστος Μάγκος και Γιάννης Σαρρής από την εταιρεία Interunity και ο Μενέλαος Μακρυγιάννης ένωσαν τις δυνάμεις τους, συστήνοντας τον Αύγουστο του 2018 τη Bewise και έχοντας μεγαλεπήβολα σχέδια.

Όπως αποκάλυψε η διοίκηση της Bewise, η αρχική επένδυση ήταν της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ συνολικά σε βάθος τριετίας το επενδυτικό πλάνο αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή τη στιγμή απασχολούνται 25 άτομα και ο στόχος που έχει τεθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς είναι η ομάδα να μεγαλώσει σε 40 εργαζόμενους.

«Δεν είναι συνηθισμένο μια startup να μιλάει για κέρδη μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες λειτουργίας της. Εμείς στο πρώτο τετράμηνο είμαστε break even. Ο στόχος μας είναι να κλείσουμε φέτος με τζίρο κοντά στα 2,5 εκατ. Ευρώ και υπηρεσίες ύψους 1,4 εκατ. Ευρώ»,  ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bewise, Μενέλαος Μακρυγιάννης, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να φέρουν σταδιακά έργα από εταιρείες του εξωτερικού και να τα υλοποιούν στην Ελλάδα γράφοντας εδώ τον κώδικα.

Ειδικότερα, στην επόμενη τριετία το 80% του τζίρου θα προέρχεται από το εξωτερικό. Ο Χρήστος Μάγκος, ένας εκ των τριών βασικών μετόχων, δήλωσε μάλιστα ότι είναι αισιόδοξος για την έκβαση του εν λόγω επιχειρηματικού εγχειρήματος, καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα διαθέτει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: το χαμηλό εργατικό κόστος και τη μεγάλη συγκέντρωση ταλέντου.

Αναγνωρίζοντας την ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται τα πράγματα στον κλάδο της τεχνολογίας και τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει διεθνώς, η Bewise σκοπεύει να δαπανήσει το 2019 περί το μισό εκατομμύριο ευρώ σε έρευνα και ανάπτυξη.

Την ίδια ώρα, μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εστιάζει στη δημιουργία situational awareness, που περιλαμβάνει τη χαρτογράφηση των αναγκών και των προβλημάτων του εκάστοτε πελάτη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Πιο συγκεκριμένα στο κομμάτι του cyber security, που κερδίζει διαρκώς έδαφος, εκτός από το να δίνουν απαντήσεις στο τι πήγε στραβά και γιατί πραγματοποιήθηκε μια επίθεση, η ομάδα της Bewise πάει ένα βήμα παραπέρα και μέσω της υπηρεσίας RED TEAMING κάνει προσομοίωση τέτοιων καταστάσεων, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει αντίστοιχα φαινόμενα.

Για να αναλογιστεί κανείς το επίπεδο εξειδίκευσης των στελεχών της εταιρείας, αρκεί να σημειωθεί πως σε διαγωνισμό που αφορούσε την κυβερνοασφάλεια η Bewise κατέλαβε την 5η θέση στην Ευρώπη και την 25η ανάμεσα σε 4.000 συμμετοχές παγκοσμίως.