Bloomberg: Γιατί δεν βγαίνει η Ελλάδα στις αγορές

Bloomberg: Γιατί δεν βγαίνει η Ελλάδα στις αγορές

Το πρακτορείο «δείχνει» το ΔΝΤ για την καθυστέρηση εξόδου της Ελλάδας στις αγορές.

Την εξήγηση για την αναβολή εξόδου της Ελλάδας στις αγορές δίνει με δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το πρακτορείο τονίζει ότι η έκδοση ομολόγων αντιμετωπίζει καθυστερήσεις, εν μέρει εξαιτίας του ανωτάτου ορίου για το ύψος του χρέους της χώρας που έχει θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που δεν επιτρέπει για την ώρα η Ελλάδα, να αυξήσει περαιτέρω το χρέος της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα θα μπορεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, με αντικατάσταση του υφιστάμενου χρέους, με νέα ομολογά εφόσον δεν αυξάνεται το συνολικός ύψος του.

Υπενθυμίζεται ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει σήμερα Πέμπτη, προκειμένου να αποφασίσει επί της αρχής τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα και να δημοσιοποιήσει την ανάλυσή του για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Παράλληλα, να «θολώσει τα νερά» για την έξοδο στις αγορές, στην οποία επενδύει πολιτικά, φαίνεται να επιχειρεί στο μεταξύ η κυβέρνηση.

«Δεν θα προχωρήσουμε σε έξοδο στις αγορές μέσα στον Αύγουστο» δήλωναν σιβυλλικά κυβερνητικές και κομματικές πηγές μετά το τέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις δημοσιεύματα επιμένουν ότι η Αθήνα έχει την ευκαιρία -και την πρόθεση- να εκδώσει ομόλογο έως τα τέλη Ιουλίου, καθώς οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινούνται πτωτικά και το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι υπαρκτό.