Bloomberg: H Vodafone θέλει να αυξήσει το μερίδιο της στην ΗOL

Bloomberg: H Vodafone θέλει να αυξήσει το μερίδιο της στην ΗOL

Περεταίρω επέκταση της στο διαδίκτυο εξετάζει η Vodafone.

Σε ενδιαφέρον της Vodafone Group Plc να αυξήσει το μερίδιο της στην εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ , Hellas Online (HOL), αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg. Σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλείται πηγές που πρόσκεινται στη Vodafone, υπάρχουν συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να επεκτείνει τις υπηρεσίες της internet και video στην Ευρώπη.

Η Vodafone αυτή τη στιγμή έχει περίπου το 18,5% της HOL , ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό της εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας ανήκει στην Intracom Holdings SA.

Σύμφωνα με το πρακτορείο οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, ενώ από τη Vodafone Ελλάδος δεν έγινε κάποιο σχόλιο.

Τα έσοδα της Vodafone υποχώρησαν κατά 13,4% το τελευταίο τρίμηνο του 2013, εξαιτίας των μειωμένων τιμών και της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Διαβάστε σχετικά: Μειωμένα τα έσοδα της Vodafone το 2013

Αύριο η Vodafone θα ολοκληρώσει την πώληση του μεριδίου της στη Verizon Wireless. Η εταιρία κινητής τηλεφωνίας συμφώνησε να πωλήσει το μερίδιο του μετοχικού κεφαλαίου της Verizon Wireless (45%) το οποίο διατηρούσε στην κατοχή της στην Verizon Communications, έναντι τιμήματος συνολικού ύψους 130 δισεκ. δολαρίων―ποσό που σημαίνει ότι πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη σε αξία τέτοια συναλλαγή που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η συμφωνία η οποία ανακοινώθηκε σήμερα σημαίνει ότι η Verizon αποκτά πλέον το 100% των μετοχών της μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η Vodafone θα λάβει 58,9 δισεκ. δολάρια σε μετρητά, 60,2 δισεκ. δολάρια σε μετοχές της Verizon και άλλα 11 δισεκ. δολάρια από μικρότερες συναλλαγές.