Blueground: Αναμορφώνοντας την αγορά ακινήτων

Blueground: Αναμορφώνοντας την αγορά ακινήτων

«Στην Αθήνα υπάρχουν 2.000-2.500 εταιρικοί ταξιδιώτες σε μόνιμη βάση - Είχαμε ενοίκους που ήρθαν για ένα εξάμηνο και έμειναν για χρόνια», δηλώνει ο Θάνος Γεραμάνης.

Ξεκίνησε το 2013 ως νεοφυής εταιρία στο χώρο της φιλοξενίας και ειδικότερα στον τομέα προσφοράς υψηλής ποιότητας διαμερισμάτων σε στελέχη εταιριών, πρεσβειών και άλλων οργανισμών για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής. Πρόκειται για την blueground, εταιρία που μισθώνει και διαχειρίζεται ακίνητα, τα οποία και μεταμορφώνει σε πλήρως εξοπλισμένα και επιπλωμένα καταλύματα υψηλών προδιαγραφών.

Έξι μόλις χρόνια μετά περισσότεροι από 700 ιδιοκτήτες έχουν εμπιστευθεί τα ακίνητά τους στην blueground, ενώ έχει εκτός από την Αθήνα κατακτά και τις διεθνείς αγορές, διαθέτοντας παρουσία σε Ντουμπάι και Νέα Υόρκη και σύντομα και στο Σαν Φρανσίσκο.

Απασχολεί συνολικά 100 εργαζόμενους, οι 60 από τους οποίους βρίσκονται στην Ελλάδα. Από το 2013, οπότε και ιδρύθηκε η εταιρία, έχει λάβει συνολική χρηματοδότηση πάνω από 6,9 εκατομμύρια ευρώ από τη VentureFriends, την Endeavor, την Εθνική Τράπεζα μέσω του προγράμματος NBG BusinessSeeds και το Jabbar Internet Group με έδρα τη Μ. Ανατολή.

Είναι μέλος του διεθνούς δικτύου της Endeavor. Το 2016 απέσπασε το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας και βραβεύθηκε με το Seal of Excellence του προγράμματος H2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 2017 βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στο δίκτυο της Endeavor.

Σε συνέντευξη στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο Θάνος Γεραμάνης, Partner & Country Manager Ελλάδος της blueground μιλάει για την εταιρία, τις γενικότερες προοπτικές της αγοράς και τα μελλοντικά σχέδια.

Ο Θάνος Γεραμάνης τονίζει μεταξύ άλλων ότι αναφορικά με την αγορά των εταιρικών ταξιδιωτών, εκτιμάται ότι υπάρχουν στην Αθήνα περίπου 2.000-2.500 εταιρικοί ταξιδιώτες σε μόνιμη βάση.

Όπως υποστηρίζει, όσο αυξάνεται ο αριθμός των εταιριών που επενδύουν στην Ελλάδα τόσο θα αυξάνεται και ο αριθμός των εταιρικών στελεχών που θα έρχονται στη χώρα μας για μικρότερα ή μεγαλύτερα διαστήματα διαμονής. Μέσα στα 5 χρόνια λειτουργίας μας έχουμε υποδεχθεί χιλιάδες εταιρικούς επισκέπτες και οι εντυπώσεις που έχουμε εκλάβει είναι πολύ θετικές. Είχαμε ενοίκους που ήρθαν στην Αθήνα για ένα εξάμηνο project και τελικά έμειναν για χρόνια. Η διάθεση και οι προοπτικές υπάρχουν και γι’ αυτό είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θάνος Γεραμάνης.