blueground: Εξασφάλισε 5,5 εκατ. ευρώ στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης

blueground: Εξασφάλισε 5,5 εκατ. ευρώ στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης

Σύμφωνα με τον CEO, τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για την εδραίωση της εταιρείας στις αγορές που ήδη δραστηριοποιείται, καθώς και για το άνοιγμα σε νέες αγορές.

Την ανακοίνωση νέου γύρου χρηματοδότης ύψους 5,5 εκατ. ευρώ σε επίπεδο seeds fund ανακοίνωσε σε εκδήλωση νωρίτερα σήμερα, ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO της blueground, μιας ελληνικής startup που κατάφερε να μπει δυναμικά στον χώρο της προώθησης, διαχείρισης και διαμόρφωσης οικιστικών ακινήτων.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την εδραίωση της εταιρείας στις αγορές που ήδη δραστηριοποιείται, δηλαδή Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και για το άνοιγμα σε νέες αγορές.

Ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης της εταιρίας, με τον κύκλο εργασιών της να έχει τριπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο, αλλά και η επιτυχημένη επέκτασή της σε Κωνσταντινούπολη και Ντουμπάι αποτέλεσαν τους λόγους που την οδήγησαν σε έναν ακόμη σημαντικό γύρο χρηματοδότησης. Από το 2013, οπότε και ιδρύθηκε, έχει λάβει συνολικά πάνω από 6,9 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που την κατατάσσει ανάμεσα στις ελληνικές νεοφυείς εταιρίες με την υψηλότερη άντληση κεφαλαίων.

Να σημειωθεί πως στο νέο αυτό γύρο συμμετείχαν παλαιότεροι επενδυτές, όπως το Venture Friends, το Endeavor Catalyst, καθώς και angel investors.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη νέα χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε, αλλά και για τη συνεχόμενη ανάπτυξη της εταιρίας μας στις αγορές όπου έχουμε παρουσία. Η εμπιστοσύνη, τόσο των υφιστάμενων όσο και των νέων επενδυτών, μας δίνει την αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε με τους ίδιους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης” δήλωσε σχετικά ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, συνιδρυτής και CEO της blueground.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηελευθερίου, η αγορά των επαγγελματιών ταξιδιωτών αγγίζει τα 125 δισ. ευρώ, με πάνω από πέντε εκατ. ταξιδιώτες να μετακομίζουν και σχεδόν τρία εκατ. να ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους.

Σήμερα, όλο και περισσότερες εταιρείες επιλέγουν την ενοικίαση σπιτιών για τους εργαζόμενους τους, καθώς η διαμονή για ένα διάστημα άνω των 12 μηνών σε ξενοδοχεία έχει αρκετά υψηλό κόστος.

Η blueground προσφέρει πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα διαμερίσματα σε στελέχη εταιριών, πρεσβειών και άλλων οργανισμών που επισκέπτονται τη χώρα μας για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής.

Η εταιρεία επικεντρώνεται πλέον σε ταξιδιώτες που αναζητούν ένα κατάλυμα για 1-12 μήνες, με τον μέσο όρο διαμονής να είναι στους οχτώ.

Η blueground ξεχωρίζει καθώς προσφέρει υπάρχοντα καλύμματα υψηλών προδιαγραφών. Γλιτώνοντας χρόνο από την ανακατασκευή των κτηρίων, που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο χρόνια, η εταιρεία μισθώνει ήδη υπάρχοντα ακίνητα, τα οποία και διαμορφώνει κατά τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε ταξιδιώτη.

Μια εξειδικευμένη ομάδα αναλαμβάνει την ανακαίνιση και επίπλωση των σπιτιών, καθώς μόνο το 10% εξ αυτών είναι επιπλωμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Όσον αφορά τα οφέλη των ιδιοκτητών που θα διαθέσουν τις κατοικίες, αυτά είναι το έξτρα εισόδημα χωρίς επιβαρύνσεις, ενώ το μεγαλύτερο κέρδος προκύπτει από το γεγονός ότι ο χώρος δεν παραμένει σχεδόν ποτέ ανεκμετάλλευτος.

Τα συμβόλαια μεγάλης διαρκείας και οι -στην ώρα τους- πληρωμές καθιστούν τη συνεργασία με την Blueground μια εξαιρετική απόφαση. Τέλος, το επίπεδο των ενοικιαστών εξασφαλίζει πως δεν θα υπάρξουν υλικές ζημιές στο χώρο.

Αναφορικά με την καινοτομία της εταιρείας, η Blueground κάνει χρήση εργαλείων τελευταίας τεχνολογίας για συνεχή βελτιοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών, ώστε να διατηρούν τη δυναμική τους.

Η εταιρεία έχει σημειώσει μια ανοδική πορεία κι αυτό φαίνεται, άλλωστε, από τα νούμερα. Τα έσοδα της χρονιάς ανήλθαν στα 5,5 εκατ ευρώ – τριπλάσια σε σχέση με το περασμένο έτος, ενώ τα καταλύματα έχουν φτάσει τα 400 στον αριθμό. Τέλος, η εταιρεία απασχολεί 60 εργαζόμενους, με τους 40 να βρίσκονται στην Ελλάδα πλαισιώνοντας τα τμήματα finance, marketing και development.

Διαβάστε επίσης: blueground: Η ελληνική startup που κάνει το σπίτι σας ξενοδοχείο, μαθαίνει τουρκικά και αραβικά