Μπορεί μία startup να φέρει την επανάσταση στο διαδικτυακό πορνό;

Μπορεί μία startup να φέρει την επανάσταση στο διαδικτυακό πορνό;

Η Intimate συγκέντρωσε 1,1 εκατομμύριο δολάρια για να προωθήσει ένα νέο σύστημα πληρωμών για υπηρεσίες της βιομηχανίας ενηλίκων. 

Πολλές υπηρεσίες πληρωμών, όπως οι εταιρείες πιστωτικών καρτών, δεν πλησιάζουν καν τον χώρο των πληρωμών για διαδικτυακό πορνό και σεξ. Το αποτέλεσμα είναι ότι η βιομηχανία του σεξ χρησιμοποιεί λιγότερο γνωστές πλατφόρμες που κρατάνε μεγάλο μερίδιο από το συνολικό ποσό πληρωμής. Ωστόσο, η βρετανική startup Intimate αποφάσισε να κάνει τη διαφορά και δημιούργησε μια τεχνολογία πληρωμών βασισμένη στην τεχνολογία του blockchain που, όπως λέει η εταιρεία, θα επιτρέψει καλύτερες και πιο αξιόπιστες συναλλαγές για περιεχόμενο για ενήλικες.

Συγκεκριμένα, η Intimate σχεδιάζει να προσφέρει μια εναλλακτική λύση για τους εργαζόμενους στη βιομηχανία ενηλίκων, τους προμηθευτές και τους πελάτες, η οποία παρέχει το ίδιο επίπεδο εμπιστοσύνης και ασφάλειας, αυτή τη φορά μέσω του blockchain και την πώληση ειδικών κρυπτονομισμάτων ονόματι “intimate coin”. Ως γνωστόν, το blockchain είναι ένα διαφανές και ασφαλές, οριζόντιο σύστημα που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin.

Η εύρεση της ισορροπίας μεταξύ της εμπιστοσύνης, της ασφάλειας, της νομιμότητας και της ανωνυμίας – όλες πτυχές της βιομηχανίας ενήλικης ψυχαγωγίας – δεν είναι εύκολη. Σε κάθε περίπτωση, η Intimate, με έδρα το Λονδίνο, πιστεύει ότι μπορεί να φέρει εμπιστοσύνη και ασφάλεια στον χώρο του πορνό. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η Alphabit, ένα επενδυτικό κεφάλαιο ψηφιακών νομισμάτων ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, έχει επενδύσει 1,1 εκατομμύρια δολάρια στην τρέχουσα προπώληση token κρυπτονομισμάτων της Intimate.

Μέχρι στιγμής, η Intimate έχει συγκεντρώσει 5,1 εκατομμύρια δολάρια μέσω της προπώλησης για τον «ανοικτό, κατανεμημένο μηχανισμό εμπιστοσύνης» για όλα τα τμήματα της βιομηχανίας ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένου του διαδραστικού περιεχομένου, των παραδόσεων και των υπηρεσιών. Η προπώληση είναι ανοικτή μόνο σε διαπιστευμένους επενδυτές σε περιοχές όπου αυτό είναι νόμιμο.

Όπως προαναφέρθηκε, οι εταιρείες πορνό και σεξ αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Πολλοί πελάτες που χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες λένε ότι οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών τους υποκλέπτονται για την πληρωμή πορνό, και έτσι οι εταιρείες πιστωτικών καρτών σταμάτησαν να εγκρίνουν τέτοιες συναλλαγές. Αυτό οδηγεί σε δέσμευση λογαριασμών, υπερβολικά υψηλά εμπορικά τέλη, και περαιτέρω κοινωνικό αποκλεισμό για τη βιομηχανία ενηλίκων, δήλωσε η Intimate.

«Η στήριξη της Alphabit στην προσπάθεια της Intimate δείχνει ότι τα επενδυτικά κεφάλαια βλέπουν πραγματική αξία στη χρήση του blockchain για την τροφοδότηση της κοινωνικής αλλαγής, ενώ παράλληλα ξεκλειδώνουν νέα έσοδα σε εταιρείες που παρεμποδίζονται από τις τράπεζες», δήλωσε η Leah Callon-Butler, συνιδρυτής της Intimate. «Τα άτομα που πραγματοποιούν συναλλαγές στις υπηρεσίες της βιομηχανίας ενηλίκων αξίζουν να έχουν τις ίδιες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που άλλοι κλάδοι θεωρούν δεδομένες».