Μπόρις Τζόνσον: Δεν παραιτούμαι. Θα πετύχουμε ένα φανταστικό Brexit

Μπόρις Τζόνσον: Δεν παραιτούμαι. Θα πετύχουμε ένα φανταστικό Brexit
epa06204517 British Foreign Secretary Boris Johnson address the media during a press conference with U.S Secretary of State Rex Tillerson (out of picture) in London, Britain, 14 September 2017. EPA/ANDY RAIN

Έντονες φήμες έκαναν λόγο για παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών σε περίπτωση που η Τερέζα Μέι ανακοίνωνε ένα ομαλό Brexit.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί, όταν ερωτήθηκε σχετικά με πληροφορίες ότι θα παραιτηθεί πριν από το σαββατοκύριακο, αν η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά του σχετικά με το Brexit.

Η Μέι πρόκειται να κάνει την Παρασκευή μια ομιλία για το Brexit και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Telegraph στενοί φίλοι του Τζόνσον πιστεύουν ότι δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αποχωρήσει, αν εκείνη υποστηρίξει μια διαρκή καταβολή πληρωμών για να έχει η Βρετανία πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

Μιλώντας στη Νέα Υόρκη, ο Τζόνσον ερωτήθηκε από δημοσιογράφους αν σχεδιάζει να παραιτηθεί, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από το Sky News.

«Όχι … Ασφαλώς όχι, θα επιτύχουμε ένα φανταστικό Brexit», δήλωσε. «Δουλεύουμε μαζί και το σημαντικό είναι να εξασφαλίσουμε ότι η Βρετανία θα μπορέσει να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που παρέχει το Brexit».

Δημόσια στήριξη από την Τερέζα Μέι

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξέφρασε τη στήριξή της στον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής της Μπόρις Τζόνσον.

Με ανάρτησή της στο twitter η δημοσιογράφος του Sky News Μπεθ Ρίγκμπι ανέφερε ότι σε ερώτηση για τον αν θα αποπεμφθεί ο Τζόνσον, η Μέι απάντησε: «Ο Μπόρις κάνει καλή δουλειά ως υπουργός Εξωτερικών».

Η βρετανίδα πρωθυπουργός παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι θα κατορθώσει να συγκεντρώσει τη στήριξη των υπουργών της αναφορικά με τη στρατηγική της για το Brexit, την οποία αναμένεται να παρουσιάσει σε μια έκτακτη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη, πριν την ομιλία που θα πραγματοποιήσει στην Φλωρεντία την Παρασκευή.