Brexit: Η Μέι ενημερώνει μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι η συμφωνία είναι κοντά

Brexit: Η Μέι ενημερώνει μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι η συμφωνία είναι κοντά
epa07085300 British Prime Minister Theresa May as she meets with business leaders in central London, Britain, 11 October 2018. May is set to brief her ministers later over Brexit negotiations. EPA/ANDY RAIN

Οι υπουργοί που ενημερώθηκαν για τις διαπραγματεύσεις δήλωσαν ότι το ζήτημα της Ιρλανδίας, ακανθώδες θέμα των συνομιλιών, βρίσκεται κοντά σε διευθέτηση.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ενημέρωσε μέλη του υπουργικού της συμβουλίου σήμερα το βράδυ ότι μια ιστορική συμφωνία για το Brexit είναι κοντά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Οι υπουργοί που ενημερώθηκαν για τις διαπραγματεύσεις δήλωσαν ότι το ζήτημα της Ιρλανδίας, ακανθώδες θέμα των συνομιλιών, βρίσκεται κοντά σε διευθέτηση, τονίζει το δημοσίευμα.

Ένας αξιωματούχος, που συμμετέχει στενά στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, είπε ότι η Μέι δεν συγκαλεί ποτέ το υπουργικό συμβούλιο για να αναφέρει στους υπουργούς πρόσφατες εξελίξεις και ως εκ τούτου «έχω την αίσθηση ότι η συμφωνία πρακτικά έχει ολοκληρωθεί», τόνισε η πηγή αυτή στους FT.