Business υπηρεσίες VoWiFi και VoLTE από την Cosmote

Business υπηρεσίες VoWiFi και VoLTE από την Cosmote

Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό τους εντός Ελλάδας αλλά η κλήση θα γίνεται μέσω WiFi.

Τις πρωτοποριακές υπηρεσίες Voice over WiFi (VoWiFi) και Voice over LTE (VoLTE) για την πραγματοποίηση κλήσεων μέσω Wi-Fi και μέσω 4G/4G+ (LTE) αντίστοιχα, διαθέτει πιλοτικά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Cosmote.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας, με την τεχνολογία VoWiFi οι συνδρομητές Cosmote θα μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά το κινητό τους τηλέφωνο, εντός Ελλάδος, σαν να ήταν συνδεδεμένοι στο δίκτυο κινητής, αλλά η κλήση θα πραγματοποιείται μέσω WiFi. Οι κλήσεις και τα SMS μέσω WiFi θα μπορούν να γίνονται μέσω οποιασδήποτε οικιακής σύνδεσης ή οποιουδήποτε WiFi hotspot, ανεξάρτητα από τον πάροχο δικτύου ή τον κάτοχο. Με τη νέα υπηρεσία Cosmote WiFi calling οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις από οποιοδήποτε σημείο ενός εσωτερικού ή υπόγειου χώρου με σύνδεση WiFi, εφόσον το σήμα κινητής περιορίζεται.

Η τεχνολογία VoLTE επιτρέπει ταχύτερη πραγματοποίηση κλήσεων κινητής τηλεφωνίας, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της κινητής συσκευής και προσφέρει αναβαθμισμένη ποιότητα ήχου. Επιπλέον, επιτρέπει την κίνηση δεδομένων με ταχύτητες 4G/4G+ κατά την διάρκεια μίας φωνητικής κλήσης, αλλάζοντας την εμπειρία του multitasking μέσω κινητής.

Ο συνδυασμός του VoWiFi και του VoLTE, επιτρέπει την αυτόματη μετάβαση μεταξύ δικτύων κατά τη διάρκεια μιας κλήσης: Εάν ο χρήστης μετακινηθεί εκτός της εμβέλειας του WiFi, ακόμα και εν μέσω μιας κλήσης, η επικοινωνία θα συνεχιστεί κανονικά με την κλήση να μεταφέρεται στο δίκτυο 4G/4G+ χωρίς διακοπή. Το ίδιο συμβαίνει και κατά την αντίθετη μετάβαση, δηλ. από το δίκτυο 4G/4G+σε WiFi.

Η πιλοτική επίδειξη των υπηρεσιών VoWiFi και VoLTE γίνεται σε επιλεγμένα καταστήματα και η εταιρεία θα τις διαθέσει στο ευρύ κοινό σε επόμενο διάστημα, μόλις είναι διαθέσιμες οι σχετικές αναβαθμίσεις λογισμικού συγκεκριμένων συσκευών.

“Η συνεχής βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητά μας. Με την πιλοτική διάθεση κλήσεων μέσω WiFi και LTE, η Cosmote αποδεικνύει έμπρακτα για ακόμα μία φορά ότι βρίσκεται στην αιχμή της καινοτομίας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο executive director Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Δικτύου Σταθερής και Κινητής του oμίλου ΟΤΕ Γιώργος Τσώνης.

Τέλος, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο όμιλος ΟΤΕ “παραμένει με διαφορά ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές και μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, οι επενδύσεις στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ έχει ήδη εξαγγείλει για την επόμενη τετραετία, επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ μόνο στην Ελλάδα.